MESTERESTI MESTERESTI

0749 123 452

ABC-ul montării plasei de umbrire

Plasa de umbrire este folosită, de cele mai multe ori, pentru garduri, solarii, livezi și vii, cu scopul de a oferi protecție față de:

  • razele soarelui;
  • vânturi puternice;
  • grindină;
  • păsări dăunătoare;
  • praf.

 

 

 

 

 

Totodată, plasele de umbrire mai sunt recomandate și pentru schelele de construcții, reprezentând un paravan care oprește căderea de la înălțime a obiectelor și chiar a lucrătorilor.

Cum se montează plasa umbrire?

În esență, ca să pui o plasă de umbrire trebuie să o legi sau să o fixezi de un suport fix. Pentru fixare, cel mai des se folosesc clamele și clipsurile de prindere, dar poți face apel la orice care să nu deterioreze materialul plasei.

Metoda pentru prindere diferă în funcție de tipul plasei.

Garduri: Fixare prin legare sau țesere

Ai nevoie de fașete din plastic, sârmă plastifiată sau orice sistem de prindere care să nu taie plasa. Cu aceste materiale, leagă ochiurile plasei la ochiurile din gard.

Dacă ai sârmă zincată, poți să o țesi prin ochiurile plasei și ale gardului, legându-le astfel împreună.

Pentru ca plasa să nu fie deteriorată de vânt, caută să îi fixezi capetele și apoi leagă din aproape în aproape, și pe lat și pe înalt. Este recomandat să nu lași distanța dintre punctele de fixare să depășească 10-20 centimetri.

Solarii: Leagă plasa cât mai des

Pentru a umbri partea superioară a solariilor, singurele elemente de care poți fixa plasa sunt componentele structurale. Pentru a compensa distanțele dintre aceste elemente, caută să ancorezi cât mai des plasa de tijele care compun structura de acoperire.

Livezi și vii: ridică pilonii, apoi acoperișul

 

 

 

 

 

 

 

 

Deoarece nu poți lega plasa de copaci sau buștenii din vie, ai nevoie de elemente de susținere cum ar fi șpalieri din metal, lemn sau beton.

Aceștia trebuie să fie neapărat mai înalți decât coronamentul arborilor sau limita superioară a viei.

Pentru ca toată munca ta să nu fie anulată de prima grindină, trebuie să creezi și o cale de evacuare pentru aceasta. Altfel, gheața strânsă în plasă își va face singură drum. Pentru asta, trebuie să faci un spațiu de cădere în V între piloni.

Clădiri și schele de construcție: întinde plasa cât poți

Este necesar să faci asta pentru a conferii o rezistență cât mai bună a plasei, în caz că trebuie să oprească ”evadarea” accidentală a unui obiect sau a unei persoane.

Dacă ai nevoie să pui o plasă de umbrire pe o schelă, fixeaz-o de elementele de metal care alcătuiesc structura acesteia. Pentru fixarea plaselor de clădiri poți folosi dibluri.

 

 

 

Dacă ai nevoie să instalezi o plasă de umbrire, dar nu ai regăsit mai sus indicațiile de care ai nevoie, apelează cu încredere consultanții MEȘTEREȘTI pentru asistență.

Parerea cumparatorilor:

Ionita Vicențiu din Mija, Dâmbovița
Sunt extrem de mulțumit! Calitatea și promptitudinea, precum și transportul gratuit este peste așteptări!
Daniela Bostina din Titu, Dambovița
Am comandat la MESTERESTI modelul Tracic și am fost foarte multumiță de calitatea produselor si de promptitudinea livrării.
Nicolae Sain din Timișoara, Timiș
Produsul este ok! Sunt mulțumit, livrare promptă, am cumpărat de doua ori de la dvs, vă recomand tuturor.