Coșuri fum

Te preocupă siguranța ta și a familiei mai ales în perioada rece, atunci când există riscul să aveți probleme cu coșul de fum? Atunci a venit timpul să îl schimbi cu unul nou, a cărui grijă să nu o mai porți. La MESTERESTI găsești coșuri de fum profesionale din inox și din ceramică, izolate, de diferite dimensiuni. Acestea sunt avantajoase ca preț și au o rezistență îndelungată. În funcție de beneficiile pe care le cauți, poți alege fie un coș de fum profesional din inox dublu perete, fie un coș de fum profesional ceramic. Comandă coșuri de fum din București, Brașov, Constanța, Iași, Cluj și alte orașe ale țării. Livrare rapidă oriunde te-ai afla în România! 

Cum facem alegerea potrivită a unui coș de fum?

Dacă ești adeptul încălzirii pe combustibil solid, atunci știi cu siguranță cât de important este coșul de fum pentru sobe, centrale sau șeminee. Acesta asigură tirajul necesar și circulația sigură a gazelor de ardere.

În România, legislația impune ca sistemele de evacuare a gazelor de ardere, coșurile de fum, să fie certificate CE. Totodată, temperatura de lucru a hornului trebuie să fie mai mare sau cel puțin egală cu temperatura de lucru a sistemului de încălzire, iar materialul din care este realizat să fie rezistent la coroziune. Pentru a alege varianta de coș fum profesional potrivită pentru tine, va trebui să iei în calcul înălțimea coamei acoperișului, precum și diametrul interior de evacuare al acestuia, care ar trebui să se potrivească cu cel al sistemului de încălzire.

Ce accesorii cuprinde coșul de fum?

Coșurile de fum de la MESTERESTI pot avea accesoriile:

  • con terminal coș de fum inox
  • segmente coș de fum
  • element racord de fum
  • element ușă de curățare
  • bază de condens
  • coliere intermediare segmente
  • suport prindere perete

Cum se montează un coș de fum?

Pentru a monta un coș de fum, recomandăm să apelezi la un specialist.

Coșurile de fum din inox se folosesc la evacuarea gazelor de ardere provenite de la combustibili solizi, lichizi sau gazoși, care se instalează de obicei pe exteriorul clădirilor.

Înainte de montajul propriu-zis se stabilesc și se trasează cotele de pornire, racordare, prindere, descărcare, precum și a distanței față de elementele adiacente combustibile ale locuinței, înainte de montajul propriu-zis.

Se realizează condițiile de rezemare pe o fundație de beton sau structură de rezistență.

Operația de asamblare constă în introducerea elementelor componente unul într-altul, cu utilizarea obligatorie a colierelor de îmbinare cu care sunt prevăzute.

Garniturile de etanșare sunt necesare și se vor monta obligatoriu în cazul în care coșul de fum funcționează în regim cu suprapresiune. Pentru a asigura rezistența și stabilitatea coșului de fum se montează colierele de fixare și consolele de descărcare la distanțele maxime precizate.

La montajul sistemului de coș de fum de inox pe exterior, conducta de evacuare a condensului trebuie izolată termic pe întreaga lungime. Între sistemul de coș de fum din oțel inoxidabil și elementele adiacente ale construcției executate din materialele combustibile se vă menține o distanță minimă de siguranță, prescrisă de reglementările tehnice de specialitate.

La străpungerea pereților din materiale combustibile, în jurul canalelor de racordare pe o raza de 200 mm se va prevedea un strat termoizolant realizat dintr-un material cu conductivitate termică redusă, semirigid.

Lucrările de verificare și curățare a sistemului de coș de fum de inox vor fi executate cu respectarea legislației naționale în vigoare, numai de către personal calificat și autorizat.

Întreținerea unui coș de fum

Cosurile de fum este indicat sa fie curatate periodic deoarece cele defecte sau necuratate la timp pot cauza numeroase probleme precum intoxicatii cu monoxid de carbon sau chiar incendii. Recomandarea noastra este ca ele sa fie curatate si verificate anual, inainte de a intra in sezonul rece cand sunt utilizate mult. 

Alții au căutat și:

Întrebări frecvente despre Coșuri fum

Cum se construiește un coș de fum?

Coșurile de fum sunt destinate evacuării sigure a substanțelor rezultate în urma arderii, astfel că un coș de fum nepotrivit, montat superficial sau defect îți poate pune viața în pericol. De aceea, trebuie să acorzi o mare atenție construirii unui coș de fum și să urmezi întocmai sfaturile recomandate de specialiști. Pentru a-ți face munca mai ușoară, noi îți recomandăm să alegi un sistem complet coș de fum.

Ce coș trebuie la centrala pe peleți?

Centrala pe peleți are la bază tot arderea de combustibil solid, astfel că alegerea unui horn centrală se poate face după aceleași criterii folosite la coșurile pentru centrală pe lemne, șeminee sau sobe pe lemne. Cele mai populare variante de hornuri centrală sunt cel realizate din inox sau cele ceramice, ambele materiale fiind potrivite și recomandate pentru această utilizare.

Ai nevoie de consiliere telefonică?

Consultanța telefonică este un mod excelent de a primi asistență directă, sfaturi personalizate și de a face cumpărături cu ușurință. Cosmin este specialistul MESTERESTI și îți stă mereu la dispoziție. Apelează numărul afișat și fă din experiența cumpărăturilor la MESTERESTI o adevărată plăcere!

- te poate ajuta să calculezi cantitatea necesară de produs de care ai nevoie
- îți poate da sfaturi cu privire la cea mai bună variantă de produs pentru tine
- poate să îți ofere numeroase informații despre produsul de care ești interesat
- poate plasa o comandă nouă pentru tine
- este lângă tine dacă întâmpini orice fel de problemă

Dacă vrei să comanzi sau ai întrebări, suntem nerăbdători să te ajutăm!

Meșterești