MESTERESTI MESTERESTI

Coșul meu

Avantaje plută

Stejarul de plută este, după cum îi spune și numele, arborele din care se fabrică pluta. Scorța sa este foarte groasă și poate să și-o regeneze ulterior, deci, utilizarea sa se poate încadra în lista celor ecologice. Scoarța acestui copac mai poartă și denumirea de dop.

Acest material, precum și materialele realizate din acesta, se bucură de o serie de avantaje. Una dintre ele e masa redusă. Aerul care e prins în micro-celulele sale reprezintă 90% din volumul său total, reprezentând aproximativ jumătate din greutatea sa. Cu alte cuvinte, materialul e foarte ușor, de cinci mai mai ușor ca apa chiar și nici nu e absorbant de umezeală, deci, nu se poate scufunda.

Pluta pe care o putem regăsi și în comerț e compusă dintr-un amestec de acizi grași și alcool organic, ceea ce îi oferă rezistență în fața gazelor și lichidelor. Ca urmare, produsul nu se descompune, deci, va fi una dintre soluțiile cele mai bune pentru izolare.

Această plută e și un inert chimic, deoarece structura sa e impermeabilă nu numai atunci când este vorba de gaze și lichide, ci și atunci când e vorba de variate substanțe chimice. Deoarece nu intră în reacție cu alte substanțe chimice, pluta nu va fi distrusă, iar mirosul rămâne netru.

Parerea cumparatorilor

Panaitescu Raluca din Timișoara, Timișoara
Sunt ok! Lemnul este tratat, arată foarte bine!
Cristian Moraru din Alexandria, Teleorman
Mulțumesc MESTERESTI pentru gard și pentru transportul gratuit!
Am primit gardul și arată foarte bine. Recomand! Apelați cu încredere. Merită review-urile pozitive pe care le au. PS: Nu vă îngrijorați pentru transport. Plăcile ajung intacte.