MESTERESTI MESTERESTI

Coșul meu

Cum aleg sistemul pentru automatizări porți

Lucruri de luat în considerare când vrei să montezi un sistem de automatizare pentru porți

Un cămin confortabil presupune o amenajare specială, care include atât locuința, cât și curtea casei. Atunci când ajungi acasă cu mașina, cel mai simplu este să deschizi porțile cu telecomanda și să nu mai cobori pentru a manevra poarta manual. MESTERESTI îți oferă o gamă completă de kit-uri de automatizări porți din care poți alege și care pot fi montate direct pe poarta pe care o dețineți.

Porți batante și porți culisante

Prima regulă după care va trebui să îți selectezi tipul de automatizare este poarta. Există două tipuri de automatizări: pentru porți batante și pentru porți culisante. Porțile batante sunt cele tradiționale, cu două aripi, care se deschid spre interior sau spre exterior. Porțile culisante sunt un model mai nou, care presupune ca poarta să se pe orizontală, prin deplasarea pe lângă peretele gardului. Ele sunt formate dintr-o singură foaie sau dintr-o singură bucată.

Cum alegem kit-ul de automatizări porți

Indiferent de tipul porții – batantă sau culisantă – în alegerea kitului pentru automatizări cel mai mult contează greutatea acesteia. Există kit-uri pentru automatizări destinate porților de 600 de kilograme, dar și automatizări pentru porți de 1.800 de kilograme.

Un alt aspect important este lungimea porții, sau mai precis a aripilor (mai ales în cazul porții batante), precum și grosimea stâlpilor de susținere.

Nu în ultimul rând,  este bine să estimați și frecvența sau ciclul utilizări porții. Există diferențe mare între porțile utilizate pentru uz rezidențial și cele industriale, în ultimul caz fiind mult mai mare frecvența utilizării.

Ce conține kit-ul de automatizări porți

Pachetul sau kit-ul de automatizări porți este, de regulă, standard și are ca element principal motorul electric. Semnalul pentru acționare porții este transmis către motor cu ajutorul telecomenzii.

Odată apăsat butonul, porțile se vor deschide lin fie prin glisare, fie prin culisare. Kit-urile pentru automatizări porți includ două telecomenzi, cu 2 sau 4 canale, și un set de fotocelule.

Sistemul este ușor de instalat datorită construcției compacte și livrării cu toate accesoriile de montaj. Dacă este utilizat corect, un astfel de kit poate avea o duartă de viață chiar și de 15 ani.

 

Parerea cumparatorilor

Popa Claudiu din Sibiu, Sibiu
E în regulă! tot ce trebuie! Livrare promptă, produs de calitate, vă vom recomanda tuturor, vom mai cumpăra.
Cozma Serghei din Cerna, Tulcea
E ok! Garanția de 25 ani e unică și binevenită mai ales pentru un produs cu o durată de exploatare îndelungată. Transportul gratuit a fost binevenit. Recomand tuturor cunoscuților.
Ionita Vicențiu din Mija, Dâmbovița
Sunt extrem de mulțumit! Calitatea și promptitudinea, precum și transportul gratuit este peste așteptări!