MESTERESTI MESTERESTI

Coșul meu

Cum se face hidroizolarea corectă a unei terase de bloc

Hidroizolarea reprezintă o lucrare esențială dacă vrei să eviți infiltrațiile în structura acoperișului de bloc. Montajul și modul de executare a lucrării trebuie realizate respectând pași clari și cu materiale de calitate superioară, pentru a avea garanția că nu vom asista la incidente ulterioare. MESTERESTI îți prezintă un ghid privind hidroizolarea corectă a terasei unui bloc.

Pregătirea zonei de lucru

Prima etapă în executarea lucrărilor de hidroizolare este aceea de a pregăti suprafața pe care se va monta membrana bituminoasă. Suprafața trebuie curățată de praf și murdărie și, în cazul în care se impune, se vor realiza o serie de lucrări de reparație. Acest lucru include chiar și decopertări parțiale sau chiar repararea marginilor terasei sau a scurgerilor de e bloc.

Alegerea materialelor

MESTERESTI recomandă ca lucrările de hidroizolare a teraselor să se realizeze cu membrană termosudabilă din bitum plastomeric APP, armată cu poliester. Aceste produse prezintă o rezistență ridicată la factorii de mediu precum radiații UV sau diferențe de temperaturi. Produsul are un comportament bun la diferite temperaturi exterioare. Membrana poate fi instalată chiar și la minus 10 grade și prezintă o mare stabilitate la cald, la peste 100 de grade Celsius. În plus, membranele prezintă rezistență la stres mecanic și îmbătrânire naturală. Durata de viață a unui astfel de produs este de 15 – 20 de ani, iar garanția oferită de producător este de 10 ani.

Montarea membranei

Membranele bituminoase se montează în general prin termosudare cu ajutorul unui arzător racordat la o butelie de gaz. Flacăra se orientează între sulul de membrană și stratul suport pe care urmează să fie aplicată membrana, realizându-se astfel termosudarea membranei pe stratul suport. Regula este ca suprafața de îmbinare a membranei să fie de 10 – 15 la sută.

Verificarea lucrării

Timpul de execuție a lucrării de izolare depinde foarte mult de condițiile meteo exterioare. Media de lucru pentru echipa MESTERESTI este de 100 – 300 de metri pătrați pe zi. La finalizarea lucrării, recepția se face în prezența proprietarului, iar dacă toate condițiile o permit se va face o verificare în condiții de inundare.

Cum suntem siguri că lucrarea de hidroizolare este executată la standarde înalte, oferim o garanție a lucrării de 10 ani.

Parerea cumparatorilor

Sora Tatiana din Șcheia, Iași
Suntem foarte multumiți de calitatea produsului livrat de dvs. Copiii se joacă pe acest pavaj ca pe o mocheta. Sunt plăcute și confortabile din toate punctele de vedere. Vom recomanda produsul și altor congregații!
Silviu Apostica din Șendreni, Galați
Eu sunt montator si am comandat până acum de 5 ori gard de la MESTERESTI pentru calitate, promptitudine, transport gratuit și varietate de modele de unde să-și aleagă clienții mei.
SC PROSILVA SERV SRL din Jijila, Tulcea
Livrarea foarte prompta! Voi mai cumpara de la dvs! Va recomand tuturor!