MESTERESTI MESTERESTI

Coșul meu

Cum se montează gazonul artificial

Gazonul artificial de la MESTERESTI este ideal pentru persoanele care doresc o grădină mereu verde și care să fie ușor de întreținut. Singura etapă în care trebuie să acorzi mai multă atenție acestui produs este la instalare.

Pregătirea infrastructurii

Prima și una dintre cele mai importante etape este cea în care se pregătește suprafața pentru montarea gazonului. Extrem de important este ca această infrastructură să fie dreaptă și să nu existe obiecte dure care să afecteze gazonul. De aceea, baza trebuie curățată înainte de pietre, cărămizi sau alte obiecte care să jeneze când pășim pe gazon. În cazul în care pământul nu este suficient de neted, se recomandă aplicarea unui strat de nisip.

Instalarea gazonului

Cu 24 de ore înainte de instalare, se recomandă ca rolele de gazon să fie întinse și să fie lăsate să se aclimatizeze. În acest fel, gazonul se întinde, iar firele de iarbă își revin după presare. Este indicat ca, la așezarea acestor role, să fiți atenți la direcția firelor de iarbă, să fie în același sens. Rolele sunt apoi așezate în funcție de forma grădinii, fiind decupate cu un cuțit sau foarfec în colțuri sau locurile mai strâmte.

Fixarea gazonului pe teren

Sistemul de montare a gazonului diferă în funcție de suprafața pe care este instalat. Astfel, în cazul în care baza este din beton sau din lemn, rolele de gazon vor fi îmbinate cu ajutorul unei benzi autoadezive. Rola are o lățime de 1,5 centimetri, ceea ce permite o fixare puternică. Pentru o îmbinare perfectă, se recomandă ca, timp de 24 de ore, pe zona de îmbinare să fie așezate mai multe greutăți.

Montarea gazonului pe pământ sau nisip

În cazul în care gazonul urmează să fie instalat pe pământ sau nisip, atunci se folosește banda pentru îmbinare. În acest caz, banda se întinde pe suprafața plană, se adaugă adeziv, după care se așează rolele de gazon artificial, astfel încât îmbinarea să fie perfectă. Nu uitați să verificați dacă firele de iarnă sunt orientate corect, în aceeași direcție. Se lasă apoi 24 de ore, cu greutăți așezate pe linia de îmbinare, pentru ca prinderea să fie perfectă.

Prinderea cu ajutorul clemelor metalice

După ce gazonul sintetic este îmbinat și fixat în forma finală, se trece la fixarea acestuia cu ajutorul clemelor metalice. Acestea sunt ancore, care se introduc în pământ. Recomandarea este ca fixarea acestora să se facă la distanțe cuprinse între 0,3 și 0,5 metri.

La final, se realizează o ultimă periere a gazonului și vă puteți bucura cu familia de noua dumneavostră grădină.

Parerea cumparatorilor

SC PROSILVA SERV SRL din Jijila, Tulcea
Livrarea foarte prompta! Voi mai cumpara de la dvs! Va recomand tuturor!
Mihăiescu Sergiu din Ciurea, Iași
Nota 10! Calitatea lemnului și finisajul vă face cinste! Prietenii au fost încântați!
Ionita Vicențiu din Mija, Dâmbovița
Sunt extrem de mulțumit! Calitatea și promptitudinea, precum și transportul gratuit este peste așteptări!