MESTERESTI MESTERESTI

Coșul meu

Tot ce trebuie să știi pentru un gazon natural sănătos

Sfaturi și idei pentru un gazon natural de calitate

Dacă ți-ai propus să renunți la viața între patru pereți, atunci meriți să te bucuri din plin de beneficiul traiului la casă. Grădina este refugiul pe care nu trebuie să îl ignori, ba mai mult îți recomandăm să îi acorzi atenția cuvenită și să investești în această oază liniște și relaxare. Grădina este atât mediul în care îți poți reîncărca bateriile, savurând o cafea sau citind o carte, dar și un spațiu social, unde poți împărtăși momente speciale cu prietenii și familia. Gazonul natural este o investiție care schimbă total atmosfera în grădină. Specialiștii MESTERESTI îți oferă cele mai importante informații pentru alegerea corectă a gazonului, dar și pentru întreținerea lui.

Alegerea gazonului


Alegerea tipului de gazon este o etapă importantă. Atunci când decidem să montăm rulouri de gazon natural trebuie să știm în primul rând cât de intens va fi traficul pe suprafața respectivă. Tocmai de aceea, MESTERESTI îți oferă rulouri de gazon natural supersport (pentru terenurile de sport cu trafic foarte mare) și rulourile de gazon natural sport (pentru terenurile de sport cu trafic mare).
În cazul grădinii, trebuie avut în vedere dacă sunt copii sau animale care vor umbla pe iarbă și dacă există și în acest caz risc de deteriorare.

Umbra sau seceta

Un alt aspect important este zona în care va fi instalat ruloul de gazon natural. În cazul în care se montează pe un teren umbros, atunci se alege un produs cu calități care îi permit să reziste fără lumină solară. MESTERESTI comercializează, spre exemplu, gazonul natural semiumbră.
La polul opus, este mediul secetos. Dacă locuiți într-o regiune toridă, unde plouă rar, atunci trebuie să optați pentru un gazon care poate rezista bine fără apă. MESTERESTI are în acest sens o ofertă de gazon natural rustic, cu toleranță mare la călcare și la dăunători.

Întreținerea gazonului

Pentru întreținerea corectă a gazonului este bine să respectați câteva reguli de aur. Irigarea este cea mai importantă activitate. Se recomandă irigarea gazonului seara sau noaptea, pentru a evita evaporarea apei după această procedură. Cantitatea de apă recomandată este de 10 litri / metru  pătrat / 24 de ore. Cea bună soluție pentru irigare este pe bază de aspersoare. În perioada martie – octombrie, gazonul se irigă în fiecare zi (excluzând zilele în care plouă).

Tunderea gazonului

Imediat după montare, este bine să lăsați să treacă două săptămâni până la prima tundere. Lamele mașinii de tuns trebuie să fie bine ascuțite, pentru a nu degrada firul de iarbă. Înălțimea firului este cuprinsă între 3 și 5 cm mai-octombrie, 5-8 cm în restul anului. La prima și ultima tundere din sezon, înălțimea trebuie sa fie mai mare. Tunderea ierbii se face la cea mai mare viteză a mașinii de tuns.

Nu uitați: irigați cât mai des, pentru a nu risca deshidratarea firului de iarbă!

Parerea cumparatorilor

Vicențiu Ioniță din Mija, Dâmbovița
Extrem de mulțumit! Calitatea și promptitudinea, precum și transportul gratuit peste așteptări!
Sora Tatiana din Șcheia, Iași
Suntem foarte multumiți de calitatea produsului livrat de dvs. Copiii se joacă pe acest pavaj ca pe o mocheta. Sunt plăcute și confortabile din toate punctele de vedere. Vom recomanda produsul și altor congregații!
Gâlcă Paul din Voinești, Vaslui
Foarte foarte mulțumit de calitatea și aspectul gardului. Armătura din interior este de calitate. Doi vecini din sat au cumpărat tot de la MESTERESTI după ce au vazut gardul meu.