14 idei de amenajare a unui loc de joacă în curte sau în interior

14 idei de amenajare a unui loc de joacă în curte sau în interior

Cuprins

Fie că vrei să îi faci o surpriză copilului tău și să îi amenajezi propriul loc de joacă în curte sau în interior, fie că reprezinți o instituție de stat sau un dezvoltator imobiliar și cauți idei de a le face activitatea recreativă mai plăcută celor mici, acest articol vine în ajutorul tău cu soluții simple și accesibile de amenajare a locurilor de joacă pentru copii.

De la complexuri de joacă și până la trambuline sau nisipare, spațiul de joacă al copiilor poate fi înfrumusețat și îmbogățit cu numeroase mijloace de distracție. Hai să descoperim împreună cum le poți aduce mai multe zâmbete celor mici!

copil jucându-se în grădină

Idei de amenajare loc de joacă în curte

Joaca în curte și în aer liber reprezintă una dintre cele mai mari și frumoase bucurii ale copiilor, așadar, dacă ai posibilitatea să amenajezi un loc de joacă în curte, nu ezita să o faci!

Când dispui de un spațiu exterior ai destul de multe posibilități de amenajare a unui loc de joacă în curtea ta. Poți aduce tot mai multe zâmbete pe chipul celor mici, iar tu vei putea avea câteva momente de liniște pentru că cei mici vor fi fascinați de locuri de joacă, tobogane, trambuline și leagăne.

Hai să vedem câteva idei de amenajare a unui loc de joacă exterior!

Locuri de joacă pentru copii, când ai o curte mică

Ai o curte mai micuță, un spațiu mai restrâns? Te ajutăm!

Nu te bloca în ideea că ai un spațiu mic, lucrurile frumoase se pot face chiar și în acest caz. Știm că poate părea greu sau poate deveni frustrant atunci când vrei să amenajezi ceva special în curte pentru ca cei mici să aibă un plus de bucurie, dar ai impresia că spațiul e prea mic, că nimic nu se potrivește și toate lucrurile sunt îngrămădite, însă MESTERESTI e aici să te ajute și să te facă să vezi frumosul și potențialul spațiului tău.

copil jucându-se cu mama în grădină

Căsuță pentru copii

Dacă vrei să alegi un produs inedit, de care copilașii să fie încântați, poți să iei în calcul o căsuță pentru copii. Nu are o dimensiune mare, iar cei mici pot desfășura mai multe activități în acest spațiu.

Copilașii adoră să creeze propriile aventuri de joacă, iar o căsuță va contribui la antrenarea imaginației celor mici.

fetițe lângă o căsuță din lemn pentru copii

Trebuie să ai în vedere că ar fi bine să alegi un produs de calitate, cu cele mai bune finisaje pentru a evita accidentarea prichindeilor. Noi îți recomandăm să alegi varianta de căsuță de lemn.

Hai să vedem ce avantaje îți oferă un astfel de produs:

 • îi ține ocupați pe cei mici;

 • dezvoltă creativitatea copiilor și imaginația acestora;

 • fiind realizată din lemn, căsuța este rezistentă în timp;

 • finisajele sunt realizate cu atenție, așadar se evită accidentarea celor mici;

 • există mai multe jocuri pe care cei mici le pot face într-un astfel de loc de joacă.

Dacă ți se pare că un astfel de produs este potrivit pentru micuții tăi, MESTERESTI ți-l pune la dispoziție. Găsești în această categorie căsuțe de lemn pentru copii, cu modele și culori diferite, unele dintre ele având chiar și tăblițe pe care cei mici pot desena sau scrie diferite mesaje. În plus, de acest loc de joacă se pot bucura atât copilașii cu vârste micuțe, de la un an și jumătate, dar și cei mai mari, ce au vârsta până în 10 anișori.

Lădiță cu nisip pentru cei mici

Un alt element pe care îl poți integra în amenajarea unui loc de joacă în curte este o lădiță cu nisip. Cei mici vor fi cu siguranță fascinați și vor petrece o bună parte din timp pentru a descoperi texturi și lucruri noi. Îți recomandăm să alegi un produs de calitate, de preferat din lemn pentru că acesta va trece cu siguranță testul timpului.

Avantaje:

 • nu există riscuri de accidentare atunci când vine vorba de un astfel de produs;

 • un astfel de loc de joacă este atractiv atât pentru copilașii cu vârste fragede, cât și pentru cei cu vârste mai mari;

 • datorită structurii din lemn, produsul este unul rezistent în timp;

 • nu este un produs ce să ocupe mult spațiu, așadar este potrivit pentru gospodării mici.

Dacă acest produs se potrivește cu ceea ce îți dorești, începe chiar acum procesul de amenajare și alege de aici nisiparul potrivit pentru nevoile tale. Comode și realizate din lemn, lădițele cu nisip de la MESTERESTI sunt concepute astfel încât să bifeze toate avantajele menționate anterior, așadar suntem siguri că micuțul tău o să fie foarte încântat, iar tu vei sta fără griji!

copii ce se joacă în nisip

Leagăn

Un leagăn poate fi o altă variantă dacă spațiul tău este restrâns. Hai să vedem ce avantaje îți oferă un produs de acest tip:

 • atractiv pentru toți copilașii, indiferent de vârstă;

 • ai multe modele și variante din care să alegi;

 • dacă alegi modelul potrivit poți economisi spațiu considerabil, oferind totuși un spațiu de joacă atractiv pentru cei mici;

 • modelele MESTERESTI sunt realizate din materiale rezistente și durabile.

fată ce se dă în leagăn

Dacă te-ai regăsit și ți-au făcut cu ochiul cele prezentate de noi, îți punem la dispoziție leagăne atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari. Alege modelul perfect pentru nevoile tale, iar noi te asigurăm că produsul va rezista și va aduce zâmbete mult timp de acum încolo.

Amenajează un spațiu cu ajutorul tartanului de cauciuc

Dacă vrei să delimitezi o zonă micuță din curtea ta pentru ca lucrurile să fie și mai ordonate și pentru ca spațiul de joacă să fie delimitat de restul curții, tartanul de cauciuc poate fi soluția pe care o cauți.

Avantaje:

 • rezistent;

 • ușor de montat;

 • perfect pentru a înfrumuseța diverse spații;

 • oferă o siguranță sporită (dacă spațiul în care vrei să-l montezi are denivelări sau nu este așa sigur, tartanul te poate ajuta să faci din acel loc unul mai sigur pentru micuții tăi).

Am văzut împreună care sunt avantajele și beneficiile acestui produs, iar noi ți-l punem la dispoziție pentru ca tu să poți amenaja un loc de joacă exact așa cum îți dorești. La MESTERESTI ai tartan de cauciuc de dimensiuni diferite, așadar cu siguranță vei găsi ceva potrivit pentru nevoile tale!

Locuri de joacă pentru copii, când dispui de suficient spațiu

Dacă dispui de un spațiu mai mare pe care vrei să-l aloci amenajării unui loc de joacă în curte, atunci opțiunile sunt și mai multe. Evident că poți să alegi și din produsele menționate anterior, precum leagănele, căsuțele din lemn sau nisiparele, dar mai ai și alte opțiuni. Hai să le vedem împreună și să le cunoaștem beneficiile și avantajele.

copii într-un loc de joacă

Locuri de joacă Jungle Gym

Locurile de joacă Jungle Gym sunt printre cele mai calitative produse din această categorie ce se găsesc pe piața din România. Așadar, dacă vrei să-i surprinzi pe cei mici cu un loc de joacă distractiv, ce poate să cuprindă atât căsuțe de lemn, tobogane sau leagăne, un astfel de produs este ceea ce ai nevoie.

Dacă te întrebi cum se montează și care sunt beneficiile acestor tipuri de locuri de joacă, MESTERESTI te ajută! Ți-am pregătit un articol de blog unde să găsești sfaturi pentru montarea unui astfel de ansamblu de joacă, dar și importanța acestora în dezvoltarea copiilor.

Avantaje:

 • fiind un loc de joacă complex copilul tău se poate juca în mai multe feluri;

 • se montează ușor;

 • sunt realizate din materiale rezistente;

 • cu aceste complexe este simplu să amenajezi un loc de joacă în curtea ta.

copil ce se dă în tobogan

Dacă aceste avantaje te-au convins și vrei să-i faci o bucurie micuțului tău, MESTERESTI te ajută și îți pune la dispoziție o varietate mare din categoria locurilor de joacă Jungle Gym ce vor aduce cu siguranță atmosfera din parcurile de distracții chiar în curtea ta!

Găsești atât leagăne, cât și complexuri de joacă, dar și accesorii ce pot completa locurile ce joacă pe care poate le ai deja.

Trambulina - un spațiu ce provoacă râsete celor mici

Trambulinele reprezintă una dintre soluțiile pe care te poți baza atunci când vrei să amenajezi un loc de joacă în curtea ta. Acestea sunt fascinația copiilor atunci când vizitează un parc, așadar cu siguranță îi vei bucura dacă le-o vei aduce în confortul gospodăriei tale.

Avantaje:

 • sunt rezistente;

 • sigure datorită plasei de protecție;

 • îi vor ține pe cei mici ocupați, având o activitate în aer liber;

 • pe placul celor mici, dar și a celor mari.

familie care se joacă în trambulină

Leagăn cu mai multe locuri

Din categoria leagănelor, le poți alege pe cele cu dimensiuni mai mari. În general, acestea dispun de mai multe locuri, așadar vei mulțumi mai mulți prichindei.

Avantaje:

 • dacă îl alegi cu atenție acesta poate fi utilizat atât de copilașii mai mici, cât și de cei cu vârste mai mari;

 • sunt ușor de montat;

 • sunt concepute pentru a fi rezistente pe termen lung.

Avantajele ți le-am spus noi, tu rămâne doar să alegi modelul care ți se potrivește. Pentru asta, ți-am pregătit mai multe tipuri și modele de leagăne sigure și rezistente pentru micuții tăi.

fetițe ce se dau în leagăn

Trasee pentru găsirea comorii

Dacă dispui de o curte generoasă, poți amenaja un mic traseu pentru cei mici, cu diferite probe sau obstacole, iar la final aceștia să aibă fie o surpriză, fie să câștige un mic premiu.

Cei mici se vor distra pe cinste, dar vor avea și o satisfacție la sfârșitul "cursei" datorită micilor surprize pe car le vei pregăti pentru ei!

Poți reamenaja acest spațiu în fiecare weekend, folosind tematici diferite, poate chiar personaje din desene, în funcție de preferințele piticului tău.

copil explorând

Tobogane

Știm că cei mici au multă energie și trebuie să îi ajutăm să o consume într-un mod cât mai benefic pentru ei. Așadar, mișcarea este una dintre soluții. Știm că nu întotdeauna dispui de timp pentru a merge cu prichindelul tău în parc, așadar MESTERESTI aduce parcul la tine! Pentru asta te poți folosi și de un tobogan care sigur îi va încânta pe cei mici.

Avantaje:

 • realizat din materiale rezistente;

 • produs sigur pentru cei mici;

 • în funcție de modelul ales, îl poți decora după o temă anume (ex: corabie de pirați, turn pentru prințese etc.);

 • poate fi utilizat atât de cei mai micuți, cât și de cei mai mari.

Toboganele MESTERESTI te așteaptă, pregătite să-i bucure pe micuții tăi. Rezistente și aspectuoase, cu siguranță vor fi atât pe placul celor mici, cât și pe placul celor mari!

fetițe ce se dau în tobogan

Pavele de cauciuc de tip șotron:

Dacă micuțul tău iubește să joace șotron, iar spațiul îți permite să amenajezi un loc pentru acest joc, de ce să nu o faci? Soluția pentru asta sunt pavelele de cauciuc de tip șotron.

Avantaje:

 • față de alte metode de a te bucura de acest joc, pavelele din cauciuc oferă rezistență îndelungată la factori externi și la condițiile meteo extreme;

 • oferă flexibilitate care menajează articulațiile copiilor;

 • nu au o suprafață dură, prin urmare copiii nu se lovesc în cazul căzăturilor;

 • acest tip de material este ușor de întreținut și de curățat;

 • sunt durabile: nu trebuie revopsite periodic deoarece numerele NU se șterg.

Avantaje sunt, beneficii cât cuprinde, așadar dacă vrei să-i faci o surpriză micuțului tău, acum e momentul. Ți-am pregătit pavele de tip șotron de mai multe tipuri, în diferite culori, așadar vei găsi cu siguranță ceva potrivit pentru copilașul tău.

copil care se joacă șotron

Idei de amenajare locuri de joacă în interior

Dacă nu dispui de un spațiu exterior pentru a amenaja un loc de joacă, nu-i nimic, poți face asta chiar și în interiorul locuinței tale. Trebuie doar să ai puțină imaginație și dorință să amenajezi un spațiu frumos pentru cel mic. Hai să facem asta împreună!

Soluții pentru locuințe mici

Te-ai hotărât să amenajezi un loc de joacă chiar în locuința ta, dar te gândești că spațiul redus ar putea fi un impediment în acest demers? Ei bine, nu neapărat. Există soluții și în acest caz.

copilași care se joacă în casă

Covorașe interactive

copil care se joacă pe un covor interactiv

Aceasta este una dintre ideile care se pretează pentru mai multe spații și îmbină utilul cu plăcutul. Poți alege un astfel de covoraș care să fie imprimat cu diferite jocuri sau piste pentru mașinuțe, spre exemplu.

Avantajul acestui produs este că oferă practicitate și nu îți trebuie spațiu extra pentru a te folosi de el.

copil care se joacă pe un covor interactiv

Table pentru scris și desenat

O astfel de tablă poate fi o idee bună dacă nu ai prea mult spațiu. Poți alege fie una care să aibă picior, dar și una care se poate monta pe perete, astfel vei economisi și mai mult spațiu.

Cei mici își pot exploata creativitatea, pot fie desena, fie să exerseze calcule sau scrierea de mână, dar există și diferiți magneți pe care îi pot folosi pentru a se distra.

fetiță care scrie pe tablă

Piscină cu bile

O altă idee pentru amenajarea unui spațiu de joacă interior ar fi o piscină cu bile. Acest produs este îndrăgit de copilași, fiind sigur pentru prichindeii de toate vârstele și va aduce cu siguranță atmosfera unui spațiu de joacă la tine acasă.

fetiță în piscina cu bile

Idei pentru spații interioare generoase

Dacă dispui totuși de un spațiu interior mai mare, poți profita de acest fapt și să aduci atmosfera din parcurile de distracții chiar la tine acasă! Hai să vedem împreună cum poți face asta!

Leagăne pentru interior

Dacă structura și spațiul casei tale îți permit, poți alege chiar și un leagăn pe care să-l montezi cu grijă în camera pe care vrei să o dedici amenajării locului de joacă perfect pentru cel mic.

Un leagăn bine ales va rezista în timp, oferind bucurie ani la rând. Poți alege din oferta MESTERESTI de leagăne cel potrivit pentru nevoile și dorințele tale. Fie că îți dorești un leagăn de tip boia, sau poate unul de tip cuib, le găsești la MESTERESTI. Realizate din materiale rezistente, potrivite atât pentru cei mai micuți prichindei, cât și pentru cei mai mari, leagănele pot fi alegerea alegerea perfectă dacă vrei să-i surprinzi pe cei mici.

Proiectul unui loc de joaca pentru copii - aspecte-cheie de care să ții cont

Fie că amenajezi un loc de joacă în curte sau într-un spațiu interior, sunt câteva lucruri de care trebuie să ții cont pentru ca lucrurile să iasă exact așa cum îți dorești, iar cei mici să aibă parte de cele mai frumoase momente.

fetiță veselă

Hai să vedem aspecte-cheie pe care să le ai în vedere:

Ține cont de spațiul pe care îl ai la dispoziție

Indiferent că vorbim de un spațiu de joacă interior sau de unul exterior, trebuie să ai în vedere spațiul de care dispui. Alege întotdeauna piesele și locurile de joacă potrivite, măsoare înainte spațiul pentru a te asigura că acestea vor încăpea și că tabloul final nu va fi prea încărcat.

Ține cont de vârsta celui pentru care alegi locul de joacă

Este extrem de important să ții cont de vârsta micuțului tău atunci când alegi să amenajezi un loc de joacă. Trebuie să alegi piese recomandate pentru vârsta, greutatea și înălțimea acestuia. De regulă, atunci când achiziționezi o piesă pentru locul de joacă, aceasta vine și cu recomandarea de vârstă.

Alege doar produse din materiale de calitate

Având în vedere că faci alegeri pentru cei mici, ai grijă ca produsele să fie de calitate. Asta înseamnă să acorzi atenție maximă la materialele din care acestea sunt realizate. MESTERESTI îți recomandă să alegi produse din lemn, acestea fiind rezistente pe termen lung. Poți alege și produse din plastic, însă ai grijă ca acesta să fie unul dur, de calitate, pentru a susține greutatea prichindelului tău. De asemenea, în materie de leagăne, alege modele din sfoară groasă și un sistem de prindere rezistent. Dacă vrei să montezi un leagăn într-un spațiu interior, asigură-te că structura pereților tăi susține un astfel de produs.

Pune siguranța pe primul loc!

Nu uita că siguranța este cel mai important lucru, așadar indiferent de ce alegi sau de cât spațiu ai la dispoziție, gândește-te mereu la siguranța celor mici și îndreaptă-te către piese ce asigură acest lucru.

fetițe care se îmbrățisează

În final, cel mai important sfat: nu uita că și cei mari ar trebui să mai fie, din când în când, copilași.

Am încercat astăzi să te ajutăm atât cu sfaturi practice, cât și cu idei mai năstrușnice și creative. Sperăm că ți-am stârnit creativitatea și acum ai mai mult spor pentru amenajarea unui loc de joacă, fie el în curte, fie într-un spațiu interior.

Dacă pui în practică ideile noastre, sau dacă ai deja un loc de joacă amenajat, ne-ar plăcea să-l vedem! Trimite-ne poze pe Facebook, @MESTERESTI .ro sau pe Instagram, @mesteresti.

Hai să ne facem zilele mai frumoase cu zâmbete și locuri de joacă care să aducă zâmbete atât celor mici, cât și celor mari!

abonare la newsletter


← Înapoi la blog

Meșterești