Vinificație

Campania cu reduceri se desfășoară în perioada 1.09.2023 - 31.10.2023

Vinul este o băutură alcoolică naturală obținută prin fermentarea mustului de struguri. Fermentația alcoolică se poate realiza împreună cu părțile solide ale mustului (pieliță, semințe, ciorchini), în cazul obținerii vinurilor roșii și aromate. Entuziaști să ne dezvoltăm și dornici să venim în întâmpinarea clienților noștri, la MESTERESTI poți găsi diferite produse și utilaje vinificație: de la butoaie lemn până la zdrobitori struguri. Comandă produse vinificație din București, Brașov, Constanța, Iași, Cluj și alte orașe ale țării. Livrare rapidă oriunde te-ai afla în România! 

Ce presupune procesul de vinificație?

Transformarea strugurilor în vin se numește vinificație. Știm că pentru fiecare tip de vin există un proces de vinificație special, motiv pentru care punem la dispoziție utilaje și accesorii de vinificație atât pentru viticultorii profesioniști, cât și pentru cei cu o producție mică sau medie, care își fac vin pentru consum propriu.

Cum are loc procesul de producere a vinului de casă?

Din punct de vedere chimic, vinul este un amestec lichid format din apă și alcool etilic.

Strugurii reprezintă materia primă pentru prelucrare în industria vinicolă fiind folosiți la obținerea unor produse ca must, vin, distilate, suc. Conform legislației viticole din țara noastră, clasificarea vinurilor se bazează pe compoziția chimică a lor, însușirile gustativ olfactive, modul de obținere și destinația vinurilor.

Reuşita procesului de vinificaţie este dictată şi de temperatura la care fermentează mustul. Dacă temperatura este prea ridicată, procesul de fermentare se încheie în una - două zile. În schimb, dacă temperatura de fermentare este prea mică, procesul poate dura luni de zile sau se poate întâmpla ca fermentarea să nu aibă loc. De obicei, lumea pune mustul la fermentat în pivniţă, acolo unde temperatura este între 15 şi 18 grade Celsius.

Vara însorită a permis acumularea de zahăr care să ofere un vin de calitate. Prepararea băuturii este o artă păstrată de gospodarii din întreaga ţară. Fiecare cultivator încearcă să obţină un vin cât mai natural cu un gust care poate fi ”modelat” pe placul fiecăruia.

De ce utilaje vinificație e nevoie pentru producerea vinului de casă?

Producerea vinului de casă este un proces ce necesită puțin efort, dar care merită fiecare investiție. Pentru acest proces, vei avea nevoie de mai multe produse, printre care zdrobitori struguri sau teascuri pentru obținerea mustului, butoaie lemn sau cisterne inox pentru depozitare și/sau fermentare, dar și cazan din cupru sau din inox, pentru situația în care vrei să obții și țuică de casă.

Alții au căutat și:

Întrebări frecvente despre Vinificație

Care sunt cele 5 reguli în industria vinului?

Regula 1: Nu găti cu un vin pe care nu l-ai bea.

Regula 2: Rosé este doar pentru vară.

Regula 3: Decantoarele sunt numai pentru vinul roșu corpolent și învechit.

Regula 4: Vinul alb se servește numai lângă pește.

Regula 5: Vinul alb trebuie să fie servit foarte rece.

Vinul poate rezista 100 de ani?

Vinurile pot fi păstrate și mai mult de 100 de ani, însă multe vinuri de calitate vor atinge apogeul înainte de 50 de ani.

Ai nevoie de consiliere telefonică?

Consultanța telefonică este un mod excelent de a primi asistență directă, sfaturi personalizate și de a face cumpărături cu ușurință. Cosmin este specialistul MESTERESTI și îți stă mereu la dispoziție. Apelează numărul afișat și fă din experiența cumpărăturilor la MESTERESTI o adevărată plăcere!

- te poate ajuta să calculezi cantitatea necesară de produs de care ai nevoie
- îți poate da sfaturi cu privire la cea mai bună variantă de produs pentru tine
- poate să îți ofere numeroase informații despre produsul de care ești interesat
- poate plasa o comandă nouă pentru tine
- este lângă tine dacă întâmpini orice fel de problemă

Dacă vrei să comanzi sau ai întrebări, suntem nerăbdători să te ajutăm!

Meșterești