- Livrare in
toata tara - Garantie
certificata - Produse de
calitate - Oferta
diversificata - Experienta
peste 20 ani - Consiliere
tehnica
Reduceri de Sezon
VALABIL DOAR 15 ZILE!
ATENȚIE, STOC LIMITAT!
Profită din plin de ofertele MESTERESTI
Obține Produsele dorite la Prețuri Avantajoase!
Arțarul este un arbore rezistent, cu lemnul alb și tare, cu frunze lucioase, despicate în cinci lobi lungi și ascuțiți, de 10 – 18 cm diametru, cu sinusuri larg rotunjite. Arțarul este un copac iubitor de climat călduros, dar rezistent la geruri, ceea ce îl face perfect pentru climatul țării noastre. Crește și se dezvoltă bine pe soluri uscate, dar fertile cu conținut mare de calciu. Rezistă bine și la semiumbră. Arțarul poate crește până la 30 de metri. MESTERESTI dispune de mai multe tipuri de arțar, astfel încât tu să-l alegi pe cel preferat: de la arțar cu frunză roșie până la arțar norvegian. Plantele se livrează cu balot pământ în plasă sârmă sau în ghiveci cu pământ sau rădăcină nudă.
- Livrare in
toata tara - Garantie
certificata - Produse de
calitate - Oferta
diversificata - Experienta
peste 20 ani - Consiliere
tehnica
Arţarul de la MESTERESTI este un arbore rezistent, preţuit atât pentru lemnul său, cât şi pentru efectele terapeutice ale frunzelor, siropului şi fructelor. Arţarul rareori depăşeşte 20 m în inaltime, formează o coroană arcuită simetric, pe un trunchi mai degrabă scurt.
Scoarta sa este netedă, cenuşie, se desprinde de trunchi sub forma unor solzi alungiţi, iar frunzele sunt lobate, având practic aceeaşi culoare şi acelaşi luciu pe ambele feţe.
La noi puteți găsi următoarele tipuri de arțar:
- arțar cu frunză roșie
- arțar altoit globular
- arțar american cu frunză vărgată
- arțar Manciuria
- arțar japonez
- arțar norvegian
- arțar cu scoarță muchiată
- arțar cu frunză verde și margini albe
Indicații terapeutice arțar:
- reduc mărirea prostatei
- previn agravarea aterosclerozei
- calmează durerile de gută
- ameliorează reumatismul, înțepăturile de insecte
- benefic contra secreșiei prea abundente de bilă
Se recomandă ca tăierile de întreținere să se facă în perioada de repaus vegetativ: toamna, dupa căderea frunzelor sau primăvara devreme. Se elimină ramurile uscate, rupte sau atacate de dăunători.
Ca regulă generală, arborii nu ar trebui să fie plantați mai adânc decât adâncimea la care au fost cultivați inițial. Lățimea gropii ar trebui să fie de cel puțin trei ori diametrul balonului rădăcină sau ghiveci sau răspândirea rădăcinilor în cazul arborilor de rădăcini goale.