3 idei practice pentru grădina ta

3 idei practice pentru grădina ta

Un avantaj foarte important de care te poți bucura atunci când locuiești la țară este spațiul disponibil, pe care îl poți transforma ușor într-o grădină. Astfel, dacă știi cum să profiți la maxim de spațiul verde pe care îl deții, te vei bucura de beneficiile pe care acesta ți le poate aduce. Cel mai bine este să pornești de la câteva idei practice, pe care le poți finisa ulterior în funcție de nevoile și preferințele tale.

  1. Un loc umbros este binevenit oricând

Vara, atunci când temperaturile sunt foarte ridicate, un spațiu cu umbră este mai mult decât necesar. Acesta poate fi creat cu ajutorul unui arbore decorativ, al unui cort sau pavilion de grădină sau cu ajutorul unei plase de umbrire. Dacă decizi să alegi varianta ce include cortul de grădină, te vei bucura de utilitatea lui atât în zilele toride de vară, cât și în cele ploioase. Dacă îți surâde mai mult ideea unui pom pentru umbrire, următoarele specii de arbori pot fi exact ceea ce ai nevoie: arțar japonez, salcâm, tuia, cireș decorativ. În cazul în care te gândești să optezi pentru plasa de umbrire, îți recomandăm să alegi un model cu densitate mare, de peste 90%.

  1. Un solar te poate ajuta să obții o producție calitativă de fructe și legume

Solariile de grădină sunt construcții stabile și rezistente, cu rol în protejarea plantațiilor de fructe și legume. Acestea le oferă plantelor un mediu optim pentru dezvoltare, asigurându-le o temperatură potrivită și ferindu-le de dăunători. Cu ajutorul unui solar poți obține o producție timpurie din fructele sau legumele preferate, producție de a cărei calitate te vei bucura împreună cu familia. Dacă decizi că amplasarea unui solar este o idee bună pentru grădina ta, este bine să alegi o variantă profesională, rezistentă și ușor de montat. Totodată, solariile profesionale ar fi bine să dispună de aerisire laterală, pentru o ventilație corespunzătoare.

  1. Sistemul de irigații îți va menține plantele verzi și sănătoase

O grădină aspectuoasă va dispune întotdeauna și de un spațiu verde, cu flori și arbuști decorativi. Pentru ca plantele tale să rămână verzi cât mai mult timp, îți recomandăm să montezi un sistem de irigațiii care îți va fi util atât pentru plantele decorative, cât și pentru răsaduri. Un astfel de sistem te va ajuta să economisești timp și apă, îți va păstra plantele sănătoase și le va crește productivitatea.

Pe lângă ideile prezentate, posibilități de amenajare a grădinii mai sunt o mulțime. Pentru mai multe idei, te invităm să arunci o privire pe oferta noastră de produse, în care vei găsi inclusiv mobilier decorativ și echipamente de joacă pentru copii.


← Înapoi la blog

Meșterești