3 pomi decorativi care cresc repede

3 pomi decorativi care cresc repede

Crezi că a venit momentul să îi oferi un strop de culoare grădinii tale? Sau vrei să creezi un spațiu umbros, numai bun pentru zilele călduroase de vară? În acest articol îți vom prezenta 3 soiuri de arbori decorativi cu creștere rapidă, perfecți pentru cei care vor un spațiu verde atrăgător într-un timp cât mai scurt.

Tuia

Tuia este una dintre cele mai populare plante de exterior, atât datorită faptului că își păstrează culoarea pe tot parcursul anului, cât și rezistenței foarte bune la toate condițiile de mediu. Totodată, aceasta se poate folosi ca plantă solitară sau ca gard viu, fiind ușor de modelat în funcție de necesități.

Dacă îți dorești o variantă de tuia cu creștere rapidă, Tuia gigantică va fi opțiunea potrivită pentru tine. Acest soi este căutat în principal pentru formarea de garduri vii, deoarece oferă intimitate pe tot parcursul anului și formează un zid vegetal perfect. În condiții bune, Tuia gigantică poate crește chiar și un metru pe an.

Arțarul

O variantă de arțar populară pentru înfrumusețarea grădinilor este Arțarul cu frunză verde și margini albe, plantă rezistentă la ger și secetă, ce se comportă bine în condiții de praf și poluare. Acest tip de arțar poate atinge o înălțime de 12 - 15 metri, fiind un soi de arbore cu creștere medie. Primăvara, pe ramurile copacului apar grupuri de flori albe, iar toamna frunzele lui se colorează în galben, ceea ce îl face să aibă un aspect deosebit.

Prunul

Din categoria pomilor decorativi care cresc repede nu putea lipsi soiul de Prun Cerasifera Nigra, arbore apreciat în mod special pentru frunzele de culoare vișinie ce își păstrează aspectul pe tot parcursul anului. Astfel, acesta va fi ideal pentru cei care vor să iasă din monotonie și să ofere grădinii puțină culoare. Florile acestuia sunt și ele de apreciat pentru rolul decorativ pe care îl au, fiind de culoare roz cu baze vișinii. Prunul poate atinge o înălțime de 3 - 7 metri și rezistă bine la toate condițiile.

Pe lângă aceste soiuri de arbori decorativi cu creștere rapidă mai putem aminti și de câteva plante ce îți vor înfrumuseța grădina cu siguranță, printre care lavanda, vița canadiană, scumpia vișinie sau puieții ploaie de aur.


← Înapoi la blog

Meșterești