30% din calitatea producției de legume din solar este dată de eficiența foliei

30% din calitatea producției de legume din solar este dată de eficiența foliei

Folia pentru solarii este un element esențial în creșterea eficienței producției de legume în sere sau solarii. Aceasta are capacitatea de a crea un mediu controlat și optim pentru creșterea plantelor, contribuind astfel semnificativ la calitatea și cantitatea producției de legume în solarii.

Detalii care fac folia de solar Cortis specială și esențială pentru creșterea plantelor:

 1. Controlul temperaturii: Folia pentru solarii are capacitatea de a regla temperatura în interiorul solariilor. Ea permite pătrunderea luminii solare, dar reține căldura, creând o atmosferă mai caldă în interior. Aceasta este crucială pentru menținerea temperaturilor optime pentru creșterea plantelor, în special în timpul sezoanelor reci sau în zonele cu variații mari de temperatură.

 2. Protecție împotriva dăunătorilor și bolilor: Folia poate să ofere o barieră fizică împotriva dăunătorilor și a bolilor care afectează culturile de legume. Ea împiedică insectele și animalele să pătrundă în solar și să dăuneze plantelor, putând fi îngropată în pământ pe laterale.

 3. Retenția umidității: Folia de solar Cortis ajută la menținerea nivelului optim de umiditate în sol și în aer, ceea ce este esențial pentru dezvoltarea sănătoasă a plantelor. Acest lucru poate reduce nevoia de irigare și previne uscarea solului.

 4. Difuzia luminii: Foliile speciale pentru solarii pot dispersa lumina solară în mod uniform în interiorul solarului. Acest lucru asigură o iluminare adecvată pentru toate plantele din interior, contribuind la creșterea uniformă a culturilor.

 5. Protecție împotriva radiațiilor UV: Unele folii pentru solarii sunt concepute pentru a filtra radiațiile ultraviolete (UV) dăunătoare. Aceasta previne arsurile solare ale plantelor și poate îmbunătăți calitatea producției.

 6. Economisirea resurselor: Folosirea foliei pentru solarii poate reduce semnificativ cantitatea de apă și fertilizanți necesari, deoarece ajută la menținerea unui mediu mai controlat și eficient din punct de vedere al resurselor.

 7. Prelungirea sezonului de creștere: Folia poate extinde sezonul de creștere al plantelor, permițând agricultorilor să obțină recolte timpurii sau târzii, în funcție de necesități.

 8. Durabilitate și rezistență: Foliile pentru solarii sunt fabricate pentru a rezista condițiilor meteorologice dure, cum ar fi ploaia, vântul și zăpada. Aceasta înseamnă că ele pot fi utilizate pe termen lung, asigurând un mediu stabil pentru culturi. Folia de solar Cortis este produsă cu ajutorul tehnologiei RipStop, un tip de întăritură ce determină o mai bună rezistență la rupere.

Avantajele foliei de solar Cortis de culoare verde, comparativ cu cele transparente:

Utilizarea unei folii de solar de culoare verde în comparație cu una transparentă poate avea unele avantaje, dar este important să se ia în considerare nevoile specifice ale culturilor și condițiile locale.

 1. Reglarea luminii: Foliile verzi reduc cantitatea de lumină solară care pătrunde în solar în comparație cu foliile transparente. Acest lucru poate fi benefic în zonele cu expunere prea puternică la soare sau în timpul sezonului cald, când lumina excesivă poate provoca arsuri sau stres termic plantelor. Reducerea luminii poate contribui la creșterea uniformă a plantelor și la protejarea acestora împotriva uscării.

 2. Protecție împotriva dăunătorilor: Foliile verzi pot furniza o oarecare protecție împotriva dăunătorilor, deoarece lumina verde poate descuraja anumite tipuri de insecte și daunatori care sunt atrași de lumina albastră sau ultravioletă. Acest lucru poate contribui la reducerea riscului de infestare în solarii.

 3. Climat mai răcoros: Foliile verzi pot ajuta la menținerea unei temperaturi mai scăzute în interiorul solariului în timpul verii. Aceasta poate fi benefică pentru culturile sensibile la căldură sau în zonele cu veri toride. Cu toate acestea, poate fi necesară o suplimentare cu lumină artificială în zilele mai întunecate sau în sezoanele cu lumină redusă.

 4. Confidențialitate și estetică: Culorile verzi pot oferi un aspect mai estetic și mai natural solariului, în special în contexte rezidențiale. De asemenea, pot oferi o anumită confidențialitate, reducând vizibilitatea de la exterior.

 5. Protecție împotriva algelor: În zonele cu umiditate ridicată, foliile verzi pot reduce riscul dezvoltării algelor pe suprafața exterioară a foliei, păstrând o suprafață mai curată și estetică.

Folia de solar este un instrument esențial în agricultura de tip hobby sau profesională, contribuind semnificativ la succesul producției agricole. Ea permite controlul climatului, prelungirea sezonului de creștere, protecția împotriva factorilor de mediu, creșterea eficienței resurselor și a randamentului culturilor, precum și producția de calitate superioară. Aceasta reprezintă o soluție durabilă pentru agricultură, cu impact pozitiv asupra mediului și a rentabilității fermelor și grădinilor.


← Înapoi la blog

Meșterești