Butoiul din lemn, damigeana sau butoiul de plastic - în ce ținem vinul?

Butoiul din lemn, damigeana sau butoiul de plastic - în ce ținem vinul?

Cele mai bune soluții pentru depozitarea vinului

Toamna este sezonul recoltelor, iar gospodarii adevărați au intrat deja în vii pentru a culege roadele podgoriei. Anul acesta se anunță un an extraordinar pentru producătorii de vin de casă. Tocmai de aceea MESTERESTI s-a pregătit să pună umărul la realizarea unui vin memorabil. Dacă natura ne oferă o recoltă de calitate, noi oferim soluții de depozitare și învechire a vinului. Opțiunile sun: butoaiele de lemn, damigenele de sticlă sau butoaiele de plastic.

Butoaiele de lemn

 

Butoiul de lemn este de departe unul dintre recipientele cele mai apreciate de producătorii de vin. Aceste produse garantează învechirea și conservarea vinului în condiții optime, ceea ce face ca în timp valoarea vinului să fie tot mai mare. De regulă, învechirea vinului în butoaie de lemn durează între 6 și 18 luni.

Esența de lemn preferată de producători este de stejar, iar România are lemn de calitate, valorificat din plin de producătorii de butoaie. Stejarul este preferat pentru că permite impregnarea unor caracteristici superioare pentru vin, dar și pentru că ajută licoarea s capete personalitate. MESTERESTI vine însă și cu alte variate de butoaie de lemn: este vorba despre butoaie de lemn de salcâm și butoaie de lemn de dud, în funcție de preferințele fiecăruia.

Dezavantajul în cazul butoaielor de lemn este faptul că acestea sunt voluminoase și destul de greu de manevrat. Tocmai de aceea și curățarea lor este destul de dificilă. Iar curățarea temeinică și corectă a butoiului de lemn este esențială pentru ca vinul să își păstreze calitatea. În plus și depozitarea butoiului se face în condiții speciale, la rece, pe suporți de lemn.

Video de prezentare pentru butoaiele de lemn din oferta MESTERESTI:

Damigeana

Damigeana de sticlă este o altă opțiune pentru depozitarea vinului. Sticla este unul dintre materialele cele mai apreciate, pentru că reprezintă garanția că licoarea nu își va schimba mirosul, culoarea sau gustul. În plus, damigeana este mai ușor de manevrat și de depozitat, având dimensiuni mai reduse.

Dezavantajul acestui produs este riscul de a se sparge. Tocmai de aceea MESTERESTI vinde damigenele de sticlă în coș de plastic, cu dop care închide etanș recipientul.

Butoaiele de plastic

 

Butoaiele de plastic au un raport raport preț calitate foarte bun, atunci când vine vorba despre a opta pentru un recipient pentru depozitarea și conservarea vinului. Butoaiele de plastic de la MESTERESTI vin în diferite dimensiuni, ceea îl face extrem de versativ, pentru că poți depozita nu doar vin, ci și țuică sau alte băuturi alcoolice și nealcoolice. Un avantaj suplimentar este faptul că este practic, ușor de spălat, rezistent în timp și are o greutate redusă în comparație cu damigeana sau butoiul de lemn. Butoaiele din plastic dispun și de adaptor pentru canea și pentru fierbător, garnitură și capac și, în general, au o garanție de 10 ani.

Dezavantajul este faptul că în butoiul de plastic este bine să ții vinul pe o perioadă relativ scurtă de timp, comparativ cu butoiul de lemn. În plus, butoiul de plastic are un miros specific, dar care poate fi ușor eliminat printr-o spălare cu apă fierbinte.


← Înapoi la blog

Meșterești