Ce beneficii îți aduce sauna?

Ce beneficii îți aduce sauna?

Saune - istoric și utilizare

Poate te întrebi de ce este bine să faci saună, ținând cont de faptul că este o activitate foarte populară de deja foarte mulți ani la nivel internațional. Saunele sunt de origine finlandeză și potrivit unui raport din anul 2018, aproape toate locuințele din acea țară includ o saună. Astfel, la o populație de peste cinci milioane de locuitori, se aproximează că există peste două milioane de saune în locuințe, inclusiv în apartamente. Ținând cont de avantajele pe care le prezintă această activitate, nici nu ar trebui să fie surprinzător.

Saune umede / uscate - beneficii

Un studiu finlandez a descoperit că persoanele care fac saună în fiecare zi prezintă șanse mai mici de a dezvolta boli cardiace, spre deosebire de persoanele care au făcut saună doar o dată pe săptămână.

Imediat după intrarea în saună, vasele de sânge ți se dilată, ceea ce, normal, va duce la creșterea ritmului cardiac. Pe termen scurt, sauna te face să te relaxezi și îți dă o stare de bine, în timp ce, pe termen lung, aceasta îți poate întări sistemul imunitar, poate să lupte contra infecțiilor și a stresului, să îmbunătățească circulația sângelului, toate astea pe lângă faptul că are și efect pozitiv, tonifiant pentru pielea ta.

Așadar, utilizând sauna, vei descoperi o serie de avantaje surprinzătoare:

  • tensiunea arterială îți este păstrată în limite normale, în cazul persoanelor cu hipertensiune;
  • reabilitează organismul după un infarct miocardic;
  • poate calma probleme de ordin respirator, precum bronșita cronică sau astmul;
  • are rolul de a ameliora afecțiuni de tip rematismale inflamatorii (artrita reumatoidă sau osteoartrita), tensiunea musculară, fibromialgia sau tensiunea musculară;
  • relaxând mușchii poate să diminueze durerile și artroza.

Dacă vrei să te bucuri de aceste avantaje, MESTERESTI îți stă la dispoziție cu mai multe produse din categoria aceasta.


← Înapoi la blog

Meșterești