Ce înseamnă WPC?

Ce înseamnă WPC?

Ce este WPC-ul?

WPC este un acronim care provine de la cuvinele Wood Polymer Composite și, în traducere, înseamnă lemn plastifiat compozit. Materialul îmbină frumusețea lemnului cu rezistența specifică polipropilenei, fiind un produs foarte modern.

Chiar dacă este oarecum nou în Europa, WPC-ul este folosit la scară largă în America și în Asia încă din perioada anilor 1980. Materialul a fost creat în anul 1976 în Japonia și are în compoziția sa făină de lemn și polimeri de tip PP, PVC, PE. Finisajul său poate fi periat sau lis. Datorită caracteristicilor sale, lemnul WPC trece cu succes testul prin care îl trec utilizarea repetată și timpul.

Avantajele lemnului WPC

Lemnul WPC nu este afectat de mucegai, de insecte, de raze UV, soare ori de umiditate. În plus, e și material 100% ecologic și reciclabil. Un alt avantaj îl reprezintă faptul că produsul nu are nevoie de întreținere periodică, deci nu trebuie să-ți pierzi timpul cu bălțuirea sau lăcuirea. Este suficient să speli suprafața ocazional cu apă și săpun și aspectul lemnului este salvat. Totuși, dacă vrei să-l tratezi pentru a-l vopsi, acest lucru nu reprezintă nicio problemă.

 


← Înapoi la blog

Meșterești