Ce se poate cultiva iarna în solar?

Ce se poate cultiva iarna în solar?

Cultivarea plantelor este o activitate favorabilă chiar și iarna, astfel că anotimpul rece nu te împiedică să obții legume proaspete la tine acasă. Pentru ca activitățile în grădină să poată continua și pe timp de iarnă, ai nevoie să creezi un mediu protejat și încălzit pentru plante, fie cu ajutorul unui solar grădină, fie cu ajutorul unei sere de grădină

Dacă îți place să ai mereu legume proaspete și aromate, te invităm să descoperi informații despre cultivarea culturilor iarna, astfel încât să ai și în sezonul rece produse sănătoase pe masă. 

Seră sau solar grădină - ce alegi pentru culturile de iarnă?

Dacă te întrebi ce să alegi dintre o seră și un solar pentru a avea parte de un randament bun, află că nu vei da greș cu niciuna dintre acestea.

Sera este perfectă pentru a planta și crește legume în perioadele mai răcoroase datorită structurii complexe ce rezistă la diverse fenomene meteorologice: ploaie, vânt, zăpadă. Pe piață există modele diverse de sere, cele mai utilizate fiind serele din sticlă, serele din PVC sau serele din policarbonat.

În privința solariilor de grădină, o altă opțiune minunată și mai simplă în utilizare, recomandabil este să alegi variante de solarii profesionale cu structură metalică tip tunel, întrucât acestea au o rezistență înaltă la factorii externi, sunt mai versatile și le vei putea utiliza mulți ani înainte. 

Alegerea produsului potrivit pentru producția de legume și ierburi aromate în sezonul când zăpada acoperă meleagurile ține de preferințele, bugetul și spațiul fiecăruia, dar și de temperaturile din zona respectivă. 

Ce plante poți cultiva în solar pe timp de iarnă?

Plantele au sistemul lor propriu de dezvoltare, de aceea e bine să-l cunoaștem pentru a înțelege când și cum este bine să le cultivăm, astfel încât rezultatele să ne bucure și nu să fie dezamăgitoare. Ceea ce putem face pentru a contribui la producția mult dorită este să le oferim plantelor toate condițiile prielnice de umiditate, căldură și sol fertil, dar și să le alegem în mod corect, conform rezistenței la climatul de afară. 

Care sunt plantele de care te poți bucura și iarna, astfel încât grădina ta să nu își piardă din farmec, poți afla în secțiunea ce urmează. 

Iată ce poți planta în solarul de grădină pe timp de iarnă:

  1. Salată și spanac - plante perfecte pentru cultivarea în anotimpul rece deoarece nu preferă prea multă căldură și se dezvoltă cel mai bine într-un astfel de mediu. 
  2. Roșii cherry -  acestea au devenit din ce în ce mai utilizate și preferate în consum; cresc, se întrețin ușor și sunt adaptabile unui mediu mai rece. Pot fi culese și când sunt mediu coapte pentru că procesul de coacere se poate face ulterior și în casă.
  3. Ceapă - cultura de iarnă în solar permite plantarea a două variante de ceapă - cea dulce și cea pentru gătit. 
  4. Morcov - poate fi plantat în sezonul de iarnă, în special soiurile cunoscute sub denumirea de vestic și estic.
  5. Verdețuri - printre cele mai cunoscute și rezistente verdețuri în sezonul rece se numără pătrunjelul, mărarul, busuiocul, salvia, cimbrul și oregano, care vor da o aromă deosebită și un miros unic preparatelor culinare.

În evidență ies și cartofii, sfecla roșie sau broccoli, legume pe care le poți cultiva fără probleme în solarii sau sere pe timp de iarnă.

Pasiunea de a-ți cultiva propriile plante îți va îmbogăți producția și îți va aduce doar beneficii. Ce senzație frumoasă atunci când zici: legume din grădina mea crescute cu dragoste, nu-i așa?

Cum încălzești solarul pe timp de iarnă?

Iarna, solarul de grădină necesită o atenție deosebită din punct de vedere termic, iar în acest sens îți vin în ajutor sobele pentru încălzit solarii, produse special concepute pentru a oferi temperatura necesară de creștere și dezvoltare a culturilor. Astfel, utilizarea unei sobe solar te va ajuta să controlezi condițiile climatice pentru dezvoltarea plantelor pe timp de iarnă.

La MESTERESTI găsești toate produsele necesare pentru culturi proprii, de la sere grădină, solarii grădină sau sobe pentru încălzit solarii și până la alte accesorii solarii. Acestea au un raport preț - calitate excelent, astfel încât procesul de cultivare a legumelor pe timp de iarnă să fie unul simplu, eficient și bine pus la punct, pentru a te bucura de roade proaspete și pline de vitamine. Fiecare dintre noi are nevoie de o alimentație echilibrată pentru a-și întări sistemul imunitar cu produse de calitate, de care poți fi sigur numai atunci când le crești și îngrijești cu propriile mâini.


← Înapoi la blog

Meșterești