Cum îngrijești o poartă metalică

Cum îngrijești o poartă metalică

Porțile metalice - o investiție de durată

Poarta metalică este o investiție foarte bună pe care o poți face pentru căminul tău, deoarece aceasta îți va oferi calitate, durabilitate, eleganță și o rezistență mult mai bună, comparativ cu alte produse. Chiar dacă acestea pot fi mai scumpe, nu poate fi ignorat faptul că vei economisi bani în timp, ca urmare a faptului că nu va trebui înlocuită după o perioadă de doar câțiva ani, ca alte variante. Pentru ca aceasta să reziste cât mai mult, trebuie să ai grijă de ea, curățându-le și realizând operațiuni pentru întreținerea ei ori de cate ori este nevoie – adică, măcar o dată la câteva luni.

Întreținerea porților metalice

În general, MESTERESTI poate să-ți spună că orice model de poartă metalică ai avea, aceasta poate fi spălată cu apă și săpun, rugina trebuie îndepărtată, să o dai cu grund, să o lubrifiezi și, atunci când este nevoie, să o vopsești. Nu e nevoie decât să torni o cantitate mică de detergent într-o găleată cu apă caldă. Aplică apoi buretele umed pe poartă pentru a scăpa de funingine, urme lăsate de păsări și murdăria generală. În continuare, ia un furtun de grădină și, după ce ai săpunit bine barele gardului, clătește-le, asigurându-te că nu au rămas urme de detergent. Acest aspect este important deoarece reziduurile de săpun pot să ducă, în timp, la decolorarea porților.

Una dintre cele mai mari probleme pe care le poți întâmpina în cazul porților metalice e rugina. În cazul în care poarta nu este întreținută corespunzător, atunci se poate acumula rugină pe ea. De aceea, trebuie să îndepărtezi rugina ori de câte ori observi că își face apariția, înainte ca aceasta să se extindă. Rugina poate fi îndepărtată folosind o bucată de hârtie abrazivă, frecând bine locul în care rugina și-a făcut simțită prezența. Nu trebuie să uiți că nu trebuie să freci cu prea multă putere, pentru a nu afecta vopseaua de pe poartă. După ce ai reușit să îndepărtezi rugina, spală poarta ca la pasul anterior.

Pentru aplicarea grundului se recomandă să utilizezi o variantă care are agenți pentru inhibarea ruginii, acest lucru protejând poarta de rugină în timp. Trebuie să deschizi porțile larg și să pulverizezi de sus în jos, pe fiecare, pe rând. Poți să aplici chiar două straturi de grund, dar ai grijă ca primul strat să fie deja uscat, atunci când începi să îl aplici pe cel de-al doilea.

Lubrifierea încuietorilor porților este un alt aspect important pe care nu îl poți ignora. O lubrifiere bună poate să se dovedească a fi folositoare și în cazul protecției anti-rugină, pentru o perioadă de până la un an, dacă folosești un produs cu adevărat bun. După o lubrifiere bună, porțile tale vor funcționa fără nicio problemă și foarte lin.

Ultimul lucru pe care îl poți face pentru a îngriji orice model de poartă metalică ai avea este să o vopsești atunci când este nevoie. Desigur, asta nu înseamnă că poarta trebuie vopsită de câte ori o cureți sau prea des – o dată la un an sau doi este suficient. Trebuie să ai grijă să alegi o vopsea compatibilă cu metalul din care e realizată poarta ta. Aplicarea unui nou strat de vopsea este o altă modalitate de a te asigura că rugina nu va afecta poarta. La fel ca în cazul grundului, poți să aplici două straturi de vopsea, dar, la fel, trebuie să ai grijă ca primul strat să fie deja uscat atunci când faci asta. 


← Înapoi la blog

Meșterești