Cum îți pregătești solarul pentru anotimpul rece

Cum îți pregătești solarul pentru anotimpul rece

În ultimul timp, clima a suferit modificări și asta se poate observa și prin temperaturile destul de ridicate din perioada iernii. Totuși, în ciuda faptului că iernile nu mai sunt la fel de geroase ca înainte, solariile necesită în continuare o pregătire pentru anotimpul rece, astfel încât să fie gata pentru culturile de primăvară.

Pregătirea solarului pentru iarnă

1. Sistemul de încălzire pentru solar

În funcție de dorințele tale, ai putea să folosești solarul și în timpul iernii, pentru a cultiva în continuare plante. Dacă decizi că vrei să folosești solarul și în timpul iernii, atunci este important să investești într-un sistem de încălzire, care să le asigure plantelor o temperatură constantă și potrivită. Menținerea unei temperaturi constante în solar se poate realiza cu ajutorul unor sobe artizanale, prin izolare termică cu un strat suplimentar de folie sau prin centrale cu țevi îngropate. Atunci când alegi sistemul de încălzire, cel mai bine este să iei în calcul producția pe care vrei să o obții.

2. Desființarea culturilor și pregătirea terenului pentru solar

Dacă te hotărăști să iei o pauză de la grădinărit în anotimpul rece, atunci solarul trebuie pregătit din timp. Pregătirile pot începe încă din noiembrie, în funcție de perioada în care termini de cules și ultimul produs. Aceste pregătiri implică desființarea culturilor și pregătirea terenului.

Un pas important în pregătirea solarului pentru iarnă este îndepărtarea și depozitarea tuturor resturilor de plante de pe teren. Apoi, se verifică toate componentele solarului și se repară părțile deteriorate. Ultimul pas este dezinfectarea serei, prin dezinfectarea solului și a suprafeței de protecție, dezinfectarea structurilor de susținere și a instalațiilor de irigare. După dezinfectare este recomandat ca solarul să fie sigilat și lăsat așa măcar două săptămâni. Dezinfectarea este importantă pentru combaterea și controlul dăunătorilor, fiind recomandată o dată la doi-trei ani.

Dacă ai nevoie de accesorii pentru solar sau dacă vrei să îți achiziționezi unul nou, în oferta MESTERESTI găsești solarii și sere de diferite dimensiuni, potrivite oricărui spațiu. Sună la unul dintre consilierii noștri și acesta te va ajuta să alegi produsul potrivit nevoilor tale.


← Înapoi la blog

Meșterești