Cum realizăm un sistem de irigații?

Cum realizăm un sistem de irigații?

Indiferent dacă ai doar o porțiune mică de gazon, o grădină cu flori sau o întindere mai mare de pământ pe care cultivi legume, MESTERESTI te va ajuta să le menții întotdeauna proaspete. Astfel, în oferta noastră găsești diferite elemente pentru crearea unui sistem de irigații, de la kit-uri complete și până la accesorii separate pentru fiecare tip de sistem.

Tipuri de irigații

Irigațiile pot fi de mai multe feluri, clasificarea fiind făcută după tipul de montare sau sistemul de udare utilizate. Astfel, poți alege să îți construiești un sistem de irigare prin aspersie sau unul ce funcționează prin picurare. Fiecare tip de sistem de irigații este potrivit pentru o anumită arie, în funcție de suprafață, de zona pe care vrei să o uzi ori de costurile pe care ți le poți permite pentru un astfel de sistem.

Montarea sistemelor de irigații

Un sistem de irigație se poate monta la suprafață sau în subteran, tehnologiile fiind diferite pentru cele două variante. Construirea acestuia trebuie să pornească de la stabilirea tipului de sistem pe care vrei să îl montezi și a necesarului de udare. În funcție de cunoștințele pe care le deții, îți poți construi singur un sistem de irigații sau poți apela la ajutorul unor specialiști în proiectarea și montarea instalațiilor.

În proiectarea acestui tip de sistem ar trebui să se țină cont, printre altele, de suprafața plantației, posibilele obstacole ce pot afecta buna funcționarea a sistemului, debitul și presiunea apei sau de poziționarea sursei de alimentare cu energie electrică.

După proiectarea sistemului, urmează etapa în care se sapă șanțurile, se așază și se conectează cablurile și țevile și se montează aspersoarele. Apoi, sistemul format se conectează la sursa de apă și se verifică dacă funcționează așa cum trebuie. Într-un final, se acoperă șanțurile săpate și se reglează aspersoarele.

Construirea unui sistem de irigații, deși este anevoioasă, aduce cu ea foarte multe beneficii. Un astfel de sistem te va ajuta să economisești timp și apă, îți va păstra plantele sănătoase și le va crește productivitatea. Pentru mai multe detalii, te invităm să contactezi unul dintre consilierii MESTERESTI. Acesta îți va recomanda produsele potrivite pentru grădina ta și te va ajuta cu o ofertă avantajoasă.


← Înapoi la blog

Meșterești