Cum să îți protejezi gardul beton?

Cum să îți protejezi gardul beton?

Gardul de împrejmuire este un element extrem de important atunci când decizi să te muți la casă. Pe lângă siguranța pe care o oferă locuinței tale, acesta îți poate garanta și intimitatea de care ai nevoie, ferind curtea de ochii curioșilor. Dacă îți dorești un gard din beton rezistent și cu o durată lungă de viață, atunci este bine să ții cont de câteva aspecte esențiale în protejarea acestuia.

1. Atenție la fisuri

În primul rând, gardul de beton, deși este foarte rezistent, se poate fisura în contact cu lucruri grele, mai ales în zona marginilor. De aceea, este bine să fii atent atunci când tunzi iarba sau parchezi mașina. De asemenea, este recomandat să tai crengile copacilor care ar putea cădea peste construcție. Totuși, dacă inevitabilul se produce, acțiunea rapidă va împiedica înrăutățirea situației. Fisura trebuie sigilată imediat, iar gardul tău își va păstra calitatea și rezistența.

2. Curățarea anuală

Un alt pas care te ajută să-ți protejezi mai bine gardul beton este curățarea anuală. Dacă decizi să cureți gardul o dată pe an, nu numai că îi vei oferi acestuia un aspect excelent, îndepărtând murdăria, ci vei avea ocazia să observi și să sigilezi micile fisuri care au mai apărut între timp. Astfel, vei preveni problemele mai mari care pot apărea. Pentru curățare, se recomandă folosirea unor produse specifice pentru gardurile de beton, în funcție de petele pe care vrei să le îndepărtezi.

3. Utilizarea unei soluții de impermeabilizare

Alt element extrem de important în protejarea gardului de beton este utilizarea unei soluții de impermeabilizare ce pătrunde în sistemul capilar al betonului și îl sigilează. Aceasta formează un strat protector ce intensifică ușor culoarea betonului și îl impermeabilizează împotriva uleiului, apei sau a sării din soluțiile pentru deszăpezire, reducând în același timp apariția mușchilor și a algelor. Mai mult, impermeabilizarea îmbunătățește și facilitează curățarea betonului, păstrează intensitatea culorilor și diminuează considerabil efectele dăunătoare ale factorilor externi.

Dacă te interesează mai multe informații referitoare la protejarea unui gard de beton sau dacă vrei un model de gard cu impermeabilizare, te invităm să suni la unul dintre consilierii MESTERESTI. Acesta te va ajuta cu toate informațiile de care ai nevoie.

 


← Înapoi la blog

Meșterești