Cum se montează gazonul sportiv?

Cum se montează gazonul sportiv?

Pentru a monta un gazon artificial pe un teren de sport, trebuie să respecți câteva etape, pentru ca rezultatul obținut să fie superior și să se ridice la nivelul așteptărilor tale.

Pași de urmat pentru montarea gazonului artificial

1. Pregătirea substratului

Primul pas ar fi pregătirea substratului. Înainte de începerea instalării gazonului, trebuie să te asiguri ca suprafața pe care vei amplasa gazonul să aibă stratificația corectă, să fie netedă și compactă. Suprafața respectivă trebuie să fie curațată de pietriș și alte elemente dure ce pot pătrunde în gazon sau să ducă la incomodarea jucătorilor. În cazul în care suprafața respectivă nu e fină, poți să aplici între 1 – 5 milimetri de nisip fin.

Dacă vrei să montezi gazonul artificial pe o suprafață de beton, în primul rând, trebuie să realizezi decopertarea stratului vegetal. Atunci când suprafața devine curată și netedă, terenul trebuie pregătit pentru pasul următor, adică o aplicare corectă a unui strat de piatră peste care e turnată placa din beton.

2. Aclimatizarea rolelor de gazon artificial

Gazonul artificial este, adesea, livrat în rulouri. Pentru a evita ca acesta să păstrezi curburi la margini, trebuie să-l aclimatizezi. Rulează-l cu măcar două ore înainte de instalarea sa. Fiind expus la soare și așezat pe o suprafață plată, gazonul artificial se va aclimatiza ușor, oferindu-i flexibilitate și făcându-l ușor de lucrat cu el.

3. Instalarea gazonului artificial

După ce suprafața de teren a fost pregătită corespunzător, ruloul de gazon trebuie așezat pe lungimea terenului și rostogolit. Acum trebuie stabilite marginile exterioare, se verifică dimensiunile și trebuie marcate colțurile.

Urmând aceste sfaturi, instalarea gazonului arficial se va face foarte ușor!


← Înapoi la blog

Meșterești