Cum se montează un cort de evenimente de la MESTERESTI?

Cum se montează un cort de evenimente de la MESTERESTI?

Ai optat pentru un cort din oferta MESTERESTI sau ai vrea să achiziționezi unul și dorești să cunoști detalii despre montaj? Aici vei găsi răspunsul la întrebările pe care le ai. Urmează pașii de mai jos pentru a soluționa acest aspect cu brio și în siguranță. Nu trebuie să îți faci griji, nu-i nimic complicat, cu multă răbdare treaba repede se poate de soluționat. 

Un aspect important înainte de montaj este utilizarea unui echipament special ce conține mănuși și încălțăminte rezistentă, ochelari de protecție. Acest lucru este obligatoriu întrucât componentele ce urmează a fi instalate pot fi ascuțite sau pot fi acoperite cu un strat special de protecție. Pentru siguranța ta nu omite acest detaliu. 

Etape de montare a cortului de evenimente 

Pasul 1. Alegerea suprafeței pe care se va monta cortul 

Pentru început se alege locul potrivit instalării cortului. Suprafața trebuie să fie plană și sigură, departe de sursele de foc, crengi și clădiri. Distanța trebuie să fie suficientă între prelate și sursele de căldură și cele electrice. Este necesar să se țină cont și de direcția vântului.

Pasul 2. Așezarea pieselor cortului de evenimente

Odată ales locul, se poate începe procesul montajului. Pentru o fixare mai simplă se așază toate piesele conform schemei de mai jos. Fiecare secțiune are 2 m. Drept exemplu: cortul 4x6 m are 3 secțiuni, cortul 4x8 m  are 4 secțiuni, cortul 5x10 m  are 5 secțiuni și cortul 6x12 m are 6 secțiuni.

 

Pasul 3. Conectarea țevilor cortului de evenimente 

Se conectează țevile și coturile acoperișului, de la mijloc spre exterior. E necesar ca țevile să fie strânse cât mai bine pentru a evita ca lățimea cadrului să fie prea mare, iar, ulterior, prelata să nu se potrivească cu cadrul.

 

 

Pasul 4. Așezarea prelatei cortului de evenimente 

Se pune prelata acoperișului pe cadru. Se ridică mai întâi o parte a cadrului și se adaugă țevile de susținere cu numărul 3, apoi se ridică și cealaltă parte și se adaugă celelalte țevi de susținere cu numărul 3. 

Pasul 5. Așezarea prelatelor laterale și fixarea lor de cadrul cortului de evenimente

Conform imaginii de mai jos se adaugă prelatele laterale și cele frontale și se fixează de cadru cu ajutorul elasticelor de prindere. Este necesară purtarea ochelarilor de protecție atunci când se fixează elasticele. 

Pasul 6. Fixarea țevilor de susținere ale cortului  

Se folosesc țărușii pentru fixarea în pământ a țevilor de susținere. Se fixează prelatele înguste de țevile de susținere cu ajutorul cârligelor.  

Pasul 7. Fixarea prelatelor laterale ale cortului 

Ultimul pas constă în a utiliza țărușii mici pentru a fixa de pământ prelatele laterale. Se pune la fiecare colț o coardă de tensionare și se fixează de pământ cu ajutorul țărușului spiralat.

Aceștia au fost principalii pași de urmat pentru montarea corturilor de evenimente de la MESTERESTI. Creează-ți propriul eveniment într-un mod original și bucură-te de emoții frumoase! 


← Înapoi la blog

Meșterești