Cum se montează un gard de șipcă metalică?

Cum se montează un gard de șipcă metalică?

Șipcile de gard metalice au devenit o alternativă atractivă și modernă în detrimentul celor clasice, prin estetica plăcută, durabilitatea sporită și rezistența în timp. De obicei, sezonul schimbărilor este primăvara, atunci când dorești să-i oferi casei tale un aspect nou și fresh, iar primul lucru la care ne uităm care credeți că este? Evident, gardul.

În general, un simplu gard nu reflectă personalitatea și potențialul proprietății, fiind instalat în principal pentru intimitatea și siguranța locuitorilor, iar de multe ori trebuie schimbat sau întreținut la intervale scurte de timp, ceea ce uneori devine costisitor.

Din fericire, industria din acest domeniu a crescut considerabil de-a lungul anilor, iar pe lângă gardurile clasice din lemn, beton, piatră sau fier forjat, au apărut cele sub formă de șipci metalice care sunt o alternativă mult mai ușoară de întreținut și instalat.

Montajul unui gard din șipci metalice nu a fost niciodată mai simplă și mai ușoară deoarece acesta poate fi asamblat chiar de proprietarul casei, fără a mai apela la vreun specialist care să vă ofere suportul asamblării gardului.

În momentul în care dorim să instalăm individual șipcile de gard metalic, avem nevoie de câteva instrumente necesare de care să ne folosim precum:

  • Mașină de găurit și înșurubat
  • Nivelă
  • Foarfecă electrică pentru tablă ondulată
  • Fierăstrău circular
  • Instrumente de măsură și trasare

O recomandare foarte importantă în cazul modificării șipcilor metalice este că se interzice tăierea acestora cu polizorul unghiular!

Instalarea gardului se face în 2 pași simpli pe care o să-i enumerăm mai jos:

Pasul 1: În cazul în care doriți să modificați dimensiunile șipcilor în funcție de nevoile dumneavoastră, se măsoară lungimea și înălțimea dorită, după care se ajustează conform dorințelor dumneavoastră cu ajutorul instrumentelor necesare. Șipcile care au fost achiziționate pe comandă, de obicei nu necesită ajustare, acestea fiind deja pe dimensiunea dorită.

Pasul 2: Se recomandă ca pe un metru liniar de gard să se monteze între 7 și 9 șipci, cu distanța dintre ele de 10 - 15 mm, iar în funcție de dorințele beneficiarului există posibilitatea ajustării distanței dintre șipci, fiind influențat numărul de bucăți de șipcă aflate pe fiecare metru liniar de gard. Șipcile se montează pe vertical, prin prinderea cu șuruburi, iar pentru o rigiditate ridicată, prinderea șipcilor se face în 2 sau chiar 3 locuri în funcție de înălțimea acestora.

Pentru șipca cu vârf ascuțit este recomandată prinderea în 2 puncte, pentru șipcile cuprinse între 1,7 și 2 m se recomandă prinderea în 3 puncte.

Pentru șipca cu vârful semirotund, prinderea se face în 4 puncte, 2 sus și 2 jos, iar pentru cel cu dimensiuni între 1,7 și 2 m, prinderea recomandată este în 6 puncte.

Un mare avantaj al șipcilor metalice este acela că vin pe o varietate mare de culori, deci posibil ca problema achiziționării acestora să nu fie decizia dimensiunilor, ci a culorilor. Din fericire, există o gamă variată de culori din care puteți alege, inclusiv produse care imită lemnul.

Datorită tablei zincate din care sunt realizate, șipcile metalice au o durabilitate în timp foarte ridicată, fără a fi necesară întreținerea lor în mod special, și cu atât mai puțin schimbarea lor în intervale dese de timp.

Astfel, un gard din șipcă metalică devine cea mai bună și eficientă achiziție care este totodată și foarte ușor de montat, iar în câteva ore puteți dispune un gard de invidiat!


← Înapoi la blog

Meșterești