Cum se montează un gard plăci fibrociment?

Cum se montează un gard plăci fibrociment?

Construirea unui gard este o adevărată provocare, întrucât contează ceea ce se vede la exterior. Acest pas implică alegerea materialului, modelului, culorii, finisajului - cu alte cuvinte, o mulțime de detalii care trebuie puse bine la punct pentru ca în final rezultatul să fie unul îmbucurător, dar și să protejeze eficient proprietatea.

O alegere inspirată, modernă și destul de căutată astăzi, care se potrivește perfect cu orice construcție, o reprezintă gardul din plăci de fibrociment. Acesta are o mulțime de avantaje ce contribuie la superioritatea sa, printre care versatilitatea și imaginea vizuală deosebită pe care o creează.

Pentru a fi la curent cu informații importante, în acest articol îți prezentăm caracteristicile inovatoare ale gardului din plăci fibrociment și etapele de montare.

Ce este un panou gard fibrociment?

Panoul gard fibrociment este un amestec dintre componente non-toxice: fibre, ciment, apă și aditivi. Acest mix este special conceput pentru a oferi rezultate durabile, de calitate și totodată o estetică modernă și unică. Gardul își va păstra rezistența timp îndelungat și nu va fi afectat de factori externi precum umiditate și raze UV. Textura acestui material este una revoluționară și este cunoscută ca fiind una netedă. Greutatea redusă a plăcilor nu va îngreuna structura metalică și va permite o manevrare ușoară. O dată instalat gardul de fibrociment, orice gospodărie va ieși din tipare prin aspectul fermecător, iar nivelul de securitate va fi unul înalt. 

Avantaje gard plăci fibrociment

Avantajele gardului din plăci fibrociment sunt uimitoare:

 • materiale de calitate, non-toxice;
 • montaj facil;
 • design armonios;
 • densitate mică;
 • suprafață netedă;
 • soluție economică;
 • aspect deosebit, impunător și solid;
 • nu are nevoie de întreținere specială;
 • impact redus asupra mediului înconjurător;
 • durabilitate - aspectul gardului se păstrează intact chiar și cu trecerea timpului;
 • rezistență excelentă - lumina solară și umiditatea nu influențează structura plăcilor.

În mod cert, gardul de plăci fibrociment vine cu caracteristici noi și sigure pe piață, ceea ce îl face cu siguranță o alegere reușită. 

Care sunt etapele de construire a unui gard din plăci fibrociment?

Gardul din plăci fibrociment poate fi instalat într-un mod simplu și destul de rapid, fără a fi nevoie de ajutorul unui profesionist. În cele ce urmează, îți prezentăm montajul în 5 pași simpli, pentru a obține un rezultat perfect, dar și rapid.

Înainte de montaj, asigură-te că ai instrumentele și accesoriile necesare: popniturile, cilindrii de aluminiu pentru popnituri și banda din spumă adezivă. 

Pasul 1

Primul pas pentru montarea gardului din fibrociment este fundația. Din 1,2 m în 1,2 m distanță se vor instala stâlpii în soclul de beton. Pentru o rezistență mai bună se recomandă ca stâlpii să fie îngropați în beton 0,5 m.

Pasul 2 

Se trasează cu precizie pe fibrociment locurile unde vor apărea găurile, iar apoi se vor realiza cu ajutorul unei bormașini. În spațiile obținute se vor fixa cilindrii din aluminiu. 

Pasul 3

Al treilea pas necesită precizie - prin cilindrii inserați în găurile din fibrociment se vor realiza găurile în stâlpii metalici. 

Pasul 4

Se aplică spuma adezivă cu rol de protecție a fibrocimentului pe stâlp. 

Pasul 5

În final, se vor aplica popniturile prin aceeași cilindri menționați mai sus.

Gardul din fibrociment aduce valoare în plus și combină 3 elemente căutate de oricine: estetică, securitate și rezistență. Dacă ai rămas impresionat de calitățile acestui tip de gard și vrei și tu să obții o împrejmuire rafinată, dar și durabilă în timp, te invităm să vezi oferta completă gard plăci fibrociment și să alegi ceea ce se potrivește pentru tine. Suntem convinși că te vei număra printre clienții mulțumiți de acest sistem de împrejmuire funcțional și estetic.


← Înapoi la blog

Meșterești