Tocmai ce ai achiziționat un solar de grădină și vrei să îl montezi singur, fără ajutor de specialitate? Nimic mai simplu. MESTERESTI ți-a pregătit un articol cu cei mai importanți pași în montarea unui solar. Nu este o treabă dificilă, iar la final vei fi mândru de realizarea ta mai ales că acesta vine însoțit și de o schiță de montaj solar Cortis.
Înainte să te apuci de montarea propriu-zisă, ca un adevărat meșter, trebuie să îți pregătești echipamentul corespunzător. Astfel, ar trebui să porți mănuși și încălțăminte rezistentă, deoarece componentele metalice pot avea muchii ascuțite și pot fi acoperite cu un strat protector uleios.
Elementele ce alcătuiesc structura solarului de grădină sunt numerotate, iar pentru a te asigura că procesul va fi unul cât mai simplu îți recomandăm să le sortezi pe numere înainte să te apuci de treabă.
Totodată, poți așeza elementele sortate pe sol, fix acolo unde vei amplasa solarul, astfel încât îmbinarea structurii să se facă cât mai ușor.
Pentru început, se montează țevile ce alcătuiesc baza solarului. Acest proces este unul simplu, deoarece țevile se montează prin îmbinare. Încă nu se vor înfileta șuruburile.
După îmbinarea țevilor ce formează cadrul de bază se formează partea de sus a arcadei solarului de grădină, urmând ca apoi să se înșurubeze cu țevile de mijloc care o susțin.
După formarea părții de sus a arcadei se poate începe cu îmbinarea țevilor ce leagă cadrul de bază de arcadă - atât țevile orizontale, cât și cele oblice.
În final, se strâng bine toate șuruburile și se verifică rezistența structurii.
Se pune folia cu fermoarele deschise dintr-un lateral, tras pe deasupra spre celălalt lateral al solarului de legume.
După întinderea foliei pe scheletul metalic se închid fermoarele, iar apoi se întinde bine prelata și se prinde cu legăturile tip scai.
Folia verde este prelungită la bază, această caracteristică fiind special gândită pentru ca folia să fie îngropată în pământ, ceea ce îi va oferi solarului mai multă stabilitate.
În plus, îngroparea foliei mai are un avantaj: împiedică pătrunderea melcilor în solar, aceștia fiind dăunători pentru culturile de seră. Melcii pot intra în solar prin distanța dintre acesta și pământ, însă prin instalarea foliei în pământ, nu mai există acces în interiorul solarului, iar culturile sunt protejate împotriva dăunătorilor fără a fi necesară utilizarea soluțiilor speciale.
Pentru o stabilitate suplimentară, se recomandă ancorarea sau ranforsarea solarului. Aceasta se poate face prin mai multe metode, câteva dintre recomandări fiind ancorarea cadrului de la bază cu cârlige mari, legarea pe interior a țevilor de pari rezistenți sau de țăruși din fier, de care le poți prinde cu coliere de plastic.
Atunci când achiziționezi un solar de grădină poți lua în considerare și accesoriile de care vei avea nevoie pentru o cultură bogată, printre care se numără ața de palisare, care, alături de aracii din plastic, se utilizează pentru susținerea plantelor. Utilă îți poate fi și o bandă adezivă special realizată pentru repararea materialelor din plastic.
Totodată, în montarea solarului de grădină trebuie să asiguri o distanță suficientă între prelată și sursele de căldură, sursele electrice, țevile de gaz etc. La fel de important este să îndepărtezi regulat și cât mai repede zăpada. În cazul condițiilor meteorologice nefavorabile de vânt puternic, zăpadă sau gheață, solariile de legume trebuie demontate.
În cazul în care te ajută etapele de montaj punctual pe o anumită dimensiune, mai jos poți vedea exact cum se montează un solar de grădină Cortis© 3x8 m:
Acum că știi cât de simplu se montează un solar Cortis©, dacă nu ai achiziționat unul deja, te invităm să suni la 0759 123 453 și să alegi modelul care se potrivește cel mai bine nevoilor tale.