Cum se montează un solar Cortis©?

Cum se montează un solar Cortis©?

Tocmai ce ai achiziționat un solar și vrei să îl montezi singur, fără ajutor de specialitate? Nimic mai simplu. MESTERESTI ți-a pregătit un articol cu cei mai importanți pași în montarea unui solar. Nu este o treabă dificilă, iar la final vei fi mândru de realizarea ta.

Montarea solarului Cortis©

Înainte să te apuci de montarea propriu-zisă, ca un adevărat meșter, trebuie să îți pregătești echipamentul corespunzător. Astfel, ar trebui să porți mănuși și încălțăminte rezistentă deoarece componentele metalice pot avea muchii ascuțite și pot fi acoperite cu un strat protector uleios.

Pasul 1. Îmbinarea țevilor

Pentru început, se îmbină țevile de la mijloc spre exterior. Trebuie să te asiguri că șuruburile fixează bine țevile.

Pasul 2. Montarea capacelor de protecție

La capetele țevilor de deasupra pune capace de protecție, pentru a împiedica deteriorarea materialului.

Pasul 3. Înșurubarea îmbinărilor

Pasul 4. Ancorarea

Ancorează cadrul de sus cu coliere și țăruși, ca în imaginea de mai jos, pentru o stabilitate mai bună.

Pasul 5. Montarea prelatei

La final, trebuie să pui prelata peste cadru și să o fixezi cât mai bine. Apoi, strânge toate șuruburile acționate manual și pune toate benzile cu scai. 

Totodată, în montarea solarului trebuie să asiguri o distanță suficientă între prelată și sursele de căldură, sursele electrice, țevile de gaz etc. La fel de important este să îndepărtezi regulat și cât mai repede zăpada. În cazul condițiilor meteorologice nefavorabile: vânt puternic, zăpadă și gheață, solariile trebuie demontate.

Acum că știi cât de simplu se montează un solar Cortis©, dacă nu ai achiziționat unul deja, te invităm să suni la 0759 123 453 și să alegi modelul care se potrivește cel mai bine nevoilor tale.

 


← Înapoi la blog

Meșterești