Cum se utilizează cisternele inox pentru vin sau țuică?

Cum se utilizează cisternele inox pentru vin sau țuică?

Imaginează-ți ce simplu ar fi să nu mai ai bătăi de cap în legătură cu depozitarea alcoolului și să ai produsul care să-ți rezolve toate problemele și grijile, iar băutura ta să se păstreze timp îndelungat fără a suferi modificări asupra gustului, mirosului și aromei. Cisternele de inox sunt una dintre cele mai avantajoase soluții pentru fermentarea și păstrarea băuturilor alcoolice. Acestea au devenit din ce în ce mai căutate, atât de gospodari, cât și de întreprinderi. 

Află în acest articol de ce sunt atât de populare cisternele de inox și ce le face să fie o alegere bună.

De ce să depozitezi vinul sau țuica în cisterne inox?

Vinul și țuica au nevoie de un mediu favorabil pentru a se păstra într-o condiție excelentă. Calitatea alcoolului va depinde de cât de corectă va fi depozitarea acestuia, iar cisterna de inox oferă condiții optime de păstrare. Mai mult, butoaiele din inox ocupă puțin spațiu, îndeplinesc condițiile igienice și au o bună rezistență la coroziune și deformare. Poți crea propria cramă în gospodăria ta sau îți poți mări colecția în cazul unei afaceri. Este necesar de evidențiat faptul că în ambele cazuri vei cuceri publicul prin eleganță, deoarece cisternele de inox au un aspect plăcut.

Pași de urmat pentru procesul de fermentare a lichidelor în cisternele de inox

Primul pas este alegerea unei cisterne potrivite pentru acest proces. Opțiunea perfectă pentru fermentarea băuturilor alcoolice este butoiul inox cu capac flotant și garnitură. Este important ca butoiul inox pentru vin să dețină și pompă cu manometru, cameră de aer și supapă de evacuare gaze, accesorii ce pot fi achiziționate și separat. Fermentarea necesită o atenție deosebită, de aceea trebuie respectate recomandările specialiștilor. Întregul proces începe cu montarea supapei de evacuare pe capac, după care se fixează camera de aer, pompa de presiune și se montează robinetul. Ulterior, după ce s-a umplut butoiul inox cu must, se așază capacul care trebuie să fie deasupra nivelului.

Pași de urmat pentru procesul de depozitare a lichidelor în cisternele de inox

În cazul procesului de depozitare a băuturilor în cisternele de inox, se optează pentru variantele ce dispun de etanșare cu ulei de parafină, astfel încât vinul să nu mai poată avea contact cu aerul. Acesta se toarnă pe suprafața vinului, în spațiul dintre marginea capacului flotant și pereții cisternei și se va întinde singur, formând un inel. Această etanșare se va păstra destul de bine până la terminarea lichidului. În cazul vinurilor care vor fi transferate este necesar să se facă separarea uleiului.

Cum se întrețin cisternele de inox?

Cisternele de inox au o întreținere simplă, datorită materialului care nu este pretențios. Se recomandă ca acestea să fie bine curățate de resturi în momentul în care sunt golite și spălate cu apă fără adăugarea de alte substanțe chimice. După acest pas se așază butoiul de inox pe o suprafață plană sau pe un anumit suport pentru uscare.

Dacă ai încerca depozitare vinului și a distilatelor în butoi de inox, te asigurăm că prima impresie va fi de surprindere, că nu ai optat până acum pentru această variantă. Alege capacitatea și tipul butoiului de care ai nevoie, testează și convinge-te de facilitățile acestui produs modern. Efortul și munca ta în fabricarea băuturilor trebuie să fie prețuite, de aceea alege cu încredere cisternele de inox pentru a te bucura de mai multă siguranță.


← Înapoi la blog

Meșterești