Cum se utilizează o cisternă Alsace?

Cum se utilizează o cisternă Alsace?

Cisternele de inox sunt unele dintre cele mai populare recipiente pentru depozitarea vinului, a coniacului și a mierii, precum și pentru alte întrebuințări în industria alimentară. Principalul avantaj al inoxului este că rezistă mulți ani de utilizare, fără să dea semne de uzură. Totodată, acest material contribuie la păstrarea igienei produselor depozitate și le oferă un mediu optim pentru stocare.

Cisternele Alsace din oferta MESTERESTI sunt fabricate din oțel inoxidabil și păstrează produsele depozitate în stare perfectă, până în momentul în care vor fi pregătite de utilizare. Acestea sunt disponibile în diferite variante de volum, conform necesităților fiecăruia.

Înainte de prima utilizare a cisternei Alsace este important să urmezi o serie de recomandări care vor asigura o durabilitate cât mai bună a produsului: 

  • în primul rând, se spală cisterna cu un detergent special pentru inox – ai grijă să nu folosești bureți metalici și soluții pe bază de acid sulfuric sau alți derivați;
  • după spălare, rezervorul cisternei se umple cu apă, moment în care te poți asigura că nu există scurgeri și că produsul are conexiunile bine sigilate;
  • atunci când cisterna este curată, se poate umple cu vinul care trebuie păstrat, peste care se pune plutitorul;
  • după ce introduci capacul, trebuie să umpli golul dintre recipient și capac cu ulei de parafină, pentru a face ca recipientul să fie etanș – parafina să fie de calitate alimentară, în proporție de 100 litri : 0,1 litri.

După utilizare, cisterna se poate curăța cu apă caldă și un burete neabraziv, tartrul fiind dizolvat imediat în apa fierbinte.

Acestea sunt principalele recomandări de care ar trebui să ții cont în utilizarea unei cisterne de inox Alsace. Totuși, dacă mai ai întrebări, te invităm să ne contactezi la 0759 123 453. Unul dintre consilierii MESTERESTI te va ajuta cu toate informațiile de care ai nevoie.


← Înapoi la blog

Meșterești