De ce butoaiele din lemn sunt cele mai bune pentru vin?

De ce butoaiele din lemn sunt cele mai bune pentru vin?

Materialul este poate cel mai important aspect atunci când vine vorba de depozitarea vinului. În mod obișnuit, butoaiele sunt realizate din lemn, variantele cele mai populare în România fiind stejarul și gorunul. Poți să folosești butoiul atât pentru perioada de fermentare a vinului, cât și pentru maturarea și stocarea acestuia. România se bucură de un avantaj foarte mare din acest punct de vedere, deoarece stejarul românesc e cunoscut pe mapamond pentru faptul că se bucură de o calitate superioară, oferindu-i vinului caracteristici speciale.

Nu doar specia de stejar este importantă, ci și felul în care se pregătește acesta. Procesul este denumit prăjire și impregnează o aromă specifică vinului. În perioada pe care vinul o va petrece în butoi (între 6 și 18 luni), acesta va împrumuta o serie din caracteristicile pe care le are lemnul. De aceea, MESTERESTI îți pune la dispoziție o gamă largă de butoaie vin din care poți alege, după preferințele și nevoile tale.


← Înapoi la blog

Meșterești