De ce să alegi solariile de grădină Cortis©?

De ce să alegi solariile de grădină Cortis©?

Cuprins


Cultivarea legumelor și a altor plante în regim propriu este o activitate mult mai ușor de realizat în ziua de astăzi, deoarece instrumentele agricole s-au diversificat și fac ca această activitate să devină una plăcută, în urma căreia să te poți bucura de rezultate pe măsura muncii tale. Din categoria produselor care nu trebuie să lipsească din curtea sau grădina gospodarilor fac parte serele și solariile de legume, cele din urmă fiind mult mai populare în rândul agricultorilor de pretutindeni.

Care este diferența între sere și solarii de grădină?

Serele și solariile de grădină sunt frecvent utilizate în obținerea unei producții bogate de legume, dar se pot utiliza și pentru cultivarea florilor. Principala diferență între o seră și un solar de grădină este reprezentată de materialul din care sunt realizate. 

De obicei, serele de legume sunt realizate din structură metalică acoperită cu policarbonat, în timp ce solariile de grădină sunt compuse din structură metalică și o folie dintr-o bucată care acoperă toată suprafața solarului. Foliile de solar sunt fabricate din polietilenă și se pot da jos pe timp de iarnă, în cazul în care zona este predispusă la ninsori și vânt puternic.

Fiind acoperite cu policarbonat, serele de grădină vor avea automat și un preț de vânzare mai mare, ceea ce le face potrivite pentru scopuri comerciale. Materialele din care sunt realizate solariile de grădină sunt mai accesibile din punct de vedere al costurilor, astfel că găsești destul de multe variante de solarii ieftine, potrivite pentru agricultorii casnici.

Ce modele de solarii grădină găsești pe piață?

Agricultorii se pot confrunta deseori cu problema alegerii celor mai bune instrumente care să le facă munca mai ușoară, iar solariile de grădină se numără printre produsele ce ridică semne de întrebare atunci când vine vorba de alegerea celui mai bun model.

Principalele modele de solarii grădină pe care le poți găsi pe piață sunt cele cu folie albă sau verde. Spre deosebire de variantele de solar grădină cu folie transparentă, solariile cu folie verde protejează plantele de razele solare, astfel că nu va mai fi nevoie să investești suplimentar într-o plasă de umbrire.

În ceea ce privește structura, majoritatea solariilor de grădină dispun de cadru metalic, caracteristică ce le oferă o bună stabilitate și le asigură o durată de viață îndelungată.

Care sunt avantajele solariilor de grădină Cortis©?

Solariile de grădină Cortis© fac parte din categoria variantelor de solar grădină profesional și pot fi utilizate atât în scopuri comerciale, cât și pentru gospodării individuale. Față de alte modele de solarii legume disponibile pe piață, solariile de grădină Cortis© se remarcă prin caracteristicile deosebite de calitate, după cum poți vedea mai jos.

Folia solariilor de grădină Cortis©

Principalul avantaj al solariilor de grădină Cortis© este reprezentat de folia de calitate superioară, ce se remarcă prin următoarele caracteristici:

 • produsă cu ajutorul tehnologiei RipStop, un tip de întăritură ce determină o mai bună rezistență la rupere - firele întărite sunt distribuite în ambele sensuri, ceea ce împiedică întinderea rupturilor ce apar pe folie; acest tip de tehnologie este utilizat și pentru fabricarea uniformelor militare sau a parașutelor;
 • cu un procent de umbrire de 40%, folia verde oferă o bună protecție împotriva razelor UV, astfel că nu mai e nevoie de plasă de umbrire; totodată, folia protejează plantele și de condițiile de grindină normală;
 • durata de viață a foliei poate fi prelungită cu 85%, cu ajutorul izolației pentru țevi solarii grădină Cortis©;
 • fiind prelungită la bază cu aproximativ 20 centimetri, folia poate fi acoperită cu pământ, ceea ce îi va crește cu 20% rezistența și stabilitatea în caz de vânt;
 • ferestre de aerisire ce cresc gradul de ventilație cu 50%, astfel că se asigură în mod natural ventilația optimă a solarului de legume;
 • ferestre de aerisire dotate cu plasă de insecte, ce asigură o protecție de 100% împotriva pătrunderii insectelor dăunătoare;
 • uși de dimensiuni mari imprimate în ambele capete ale foliei, ce permit pătrunderea utilajelor de grădină, precum și un acces cu 50% mai facil decât în cazul solariilor obișnuite;
 • fermoare de calitate marca YKK, ce aparține celui mai mare producător de fermoare din lume;
 • greutate de 186 g/m², ce depășește variantele ieftine din piață, care abia se apropie de 140 g/m².

Structura solariilor de grădină Cortis©

Pe piață se găsesc mai multe variante de structură pentru solariile de legume, cele mai populare materiale utilizate în acest caz fiind lemnul și oțelul sau țeava. Solariile de grădină Cortis© beneficiază de structură din oțel galvanizat, caracteristică ce le oferă un grad ridicat de protecție împotriva coroziunii. Alte avantaje ale structurii solariilor de grădină Cortis©:

 • construcție tip tunel, ce asigură o stabilitate ridicată;
 • contravântuiri diagonale, ce ajută la fixarea suplimentară a structurii;
 • contravântuiri orizontale, ce oferă cu 30% mai multă rezistență construcției;
 • protecție ridicată la coroziune, în conformitate cu standardul european ISO 4042, ce se aplică în special pentru metalele zincate sau galvanizate.

Pe lângă cele prezentate mai sus, solariile de grădină Cortis© se diferențiază și prin alte avantaje, precum modalitatea simplă de montaj și de întreținere. Pentru mai multe detalii, te invităm să ne suni la 0759 123 453, iar consilierii noștri îți vor răspunde la orice întrebare.


← Înapoi la blog

Meșterești