De ce să alegi un gard din șipcă metalică?

De ce să alegi un gard din șipcă metalică?

Cuprins


Gardurile reprezintă o parte esențială a oricărei proprietăți, deoarece oferă securitate, intimitate și ajută la delimitarea spațiului personal. Printre cele mai căutate opțiuni pentru împrejmuire se numără acum și gardurile din șipcă metalică, care se bucură de o creștere în popularitate datorită aspectului lor estetic, rezistenței bune la condițiile de mediu și durabilității pe termen lung. Totodată, gardurile din șipcă metalică sunt o alegere practică din punct de vedere financiar, fiind ușor de montat și fără să necesite întreținere specială. Acestea reprezintă o alternativă modernă și mult mai rezistentă a șipcilor de gard tradiționale.

Ce este șipca metalică pentru gard?

Șipcile metalice pentru gard pot avea ca materie primă tabla zincată sau aluzincul și pot fi vopsite pe ambele părți, ceea ce le oferă o protecție bună anti-coroziune. Stratul de aluzinc protejează șipca metalică zincată împotriva coroziunii și menține vopseaua neafectată pentru o perioadă îndelungată de timp. Spre deosebire de celelalte alternative, gardul metalic nu va avea niciodată probleme cauzate de crăpare sau mucegăire determinate de condițiile meteo nefavorabile.

Tipuri de șipcă metalică gard

Pe piață există o varietate mare de modele de șipcă metalică pentru garduri, iar popularitatea acestora poate varia în funcție de preferințele individuale, dar și de tendințele actuale. Mai jos poți vedea câteva dintre cele mai populare modele de șipcă metalică pentru gard. Totodată, dacă ești în căutarea unui model de șipcă metalică gard ieftină, poți vedea care sunt cele mai populare și accesibile modele de garduri din șipcă metalică, printre care se numără mai nou și opțiunea de gard din șipcă metalică orizontală.

Clasificare șipcă metalică gard în funcție de finisaj

În ceea ce privește tipurile de șipcă gard metalică, poți alege să îți construiești un gard metalic ieftin cu unul dintre următoarele modele:

  • șipcă metalică fălțuită;
  • șipcă metalică nefălțuită.

Modelul de șipcă metalică fălțuită are un finisaj lucios, iar principalul avantaj pe care îl oferă fălțuirea este rezistența crescută la deformare mecanică. Acest model de gard din uluci metalice fălțuite are marginile duble, adică îndoite. Pe de altă parte, modelul de șipcă de gard din tablă nefălțuită are marginea direct în tăietură, adică nu are îndoitură.

Clasificare șipcă metalică gard în funcție de formă

Pentru panourile metalice de gard verticale se pot folosi următoarele variante de uluci metalice:

- șipcă metalică dreaptă;

- șipcă metalică semirotundă.

Șipca metalică pentru gard orizontal poate fi atât clasică, de obicei șipcă metalică dreaptă, dar poate veni și în variante de gard metalic modern, cum ar fi tip piramidă. Aceste modele de gard din tablă oferă o mai bună intimitate și au o durată de viață mai îndelungată.

Clasificare șipcă metalică gard în funcție de preț

În ceea ce privește prețul pe care îl poate avea o scândură metalică gard, poți alege între modele de șipcă metalică ieftină, în special varianta zincată, și modele de șipcă metalică premium, care este de obicei vopsită pe ambele părți și are o grosime de cel puțin 0,5 mm. Între cele două se situează șipca metalică vopsită, care poate fi în culori lucioase sau mate.

Clasificare șipcă metalică gard în funcție de orientare

Atunci când alegi șipca metalică pentru gard, poți avea în vedere următoarele variante:

- șipcă metalică verticală;

- șipcă metalică orizontală.

Cele mai populare modele de panouri de gard metalice sunt cele alcătuite din scândură metalică verticală, însă în ultimul timp au început să apară din ce în ce mai multe modele de gard metalic tip jaluzea, în alcătuirea căruia intră varianta de șipcă metalică orizontală.

Clasificare șipcă metalică gard în funcție de înălțime

În funcție de dimensiune, cele mai populare modele de șipcă metalică gard sunt cele disponibile la înălțimea de 1 metru sau de 2 metri.

Șipca metalică gard la 1 m este potrivită pentru gardurile cu o fundație de beton mai înaltă, în timp ce șipca metalică gard la 2 m este potrivită pentru gardurile cu o fundație mai joasă.

Pe lângă cele două dimensiuni amintite, populare sunt și varianta de șipcă metalică gard de 150 cm și varianta de șipcă metalică gard de 170 cm.

Clasificare șipcă metalică gard în funcție de culoare

În ceea ce privește culoarea șipcii metalice pentru gard, cele mai populare variante sunt prezentate mai jos:

- șipca metalică gard gri;

- șipca metalică albă;

- șipca metalică maro;

- șipca metalică verde;

- șipca metalică neagră.

Pe lângă variantele de mai sus, de o popularitate ridicată se bucură și varianta de șipcă metalică gard gri antracit, care reprezintă o variație mai închisă a modelului clasic de șipcă metalică gard gri, dar mai deschisă decât șipca metalică neagră. La mare căutare este și varianta de șipcă metalică maro, folosită din ce în ce mai des la construirea gardurilor de împrejmuire.

La fel de popular a devenit și gardul metalic imitație lemn, care poate avea culoarea și aspectul nucului, a mahonului sau a stejarului.

În final, fie că vorbim de șipcă metalică gard maro mat, șipcă metalică albă, șipcă metalică verde sau orice altă culoare, important este să alegi modelul potrivit pentru gustul tău.

Avantajele unui gard din șipcă metalică

Un alt avantaj al gardului din șipcă metalică este faptul că e ușor de montat. De obicei, se recomandă o distanță între șipcile metalice gard de 1 centimetru. Este suficientă prinderea ulucilor de gard metalic în șuruburi speciale autoforante, fără a necesita sudură sau personal specializat în confecționarea acestui tip de gard din lamele metalice. Panourile din șipcă metalică pot fi montate atât pe zone plate, cât și pe teren cu pantă, în orice moment al anului.

Totodată, printre avantajele panourilor de gard din șipcă metalică putem să amintim și de următoarele:

  • securitate sporită;
  • raport avantajos preț – calitate;
  • durată de viață de 25 – 30 de ani;
  • se pot debita la diferite înălțimi;
  • aspect estetic, în special în cazul modelelor de șipcă metalică vopsită pe ambele fețe.

Cât costă o șipcă metalică pentru gard?

Dacă te interesează cât costă o ulucă de gard, e bine să știi că prețurile diferă în funcție de modelul, grosimea și înălțimea șipcii din tablă pentru gard.

MESTERESTI îți pune la dispoziție o gamă largă de oferte la șipcă metalică gard, precum și diferite culori și modele de șipcă metalică ieftină sau premium, potrivite pentru toate gusturile. Pe lângă gardurile metalice verticale, oferta noastră cuprinde și porți din șipcă metalică, precum și alte modele de panouri gard din tablă. Dacă dorești mai multe informații legate de avantajele panourilor de gard metalic din tablă, te invităm să ne contactezi la 0749 123 451, iar unul dintre consilierii noștri te va ajuta să iei cea mai bună decizie.

Vezi cele mai populare modele de la producătorii de șipcă metalică gard și comandă țambre metalice gard din București, Brașov, Constanța, Iași, Cluj și alte orașe ale țării!


← Înapoi la blog

Meșterești