La ce este bună o putină din lemn?

La ce este bună o putină din lemn?

Vrei să renunți la vechile butoaie de plastic pentru murături și să treci la o putină de lemn? Putinile din lemn de la MESTERESTI sunt cele mai potrivite, mai ales pentru cei care vor o depozitare sigură a alimentelor. De exemplu, dacă alegi o putină din salcâm pentru murături, acesta este renumit ca fiind un tip de lemn polivalent, care poate fi folosit în multiple aplicații ce țin de mobilier, butoaie și putini. Spre deosebire de lemnul de dud sau de stejar, lemnul de salcâm nu este la fel de pretențios atunci când vine vorba de întreținere sau spălare. O putină de salcâm te va ajuta să obții cele mai bune murături, indiferent de varietatea lor. Pentru a te bucura de gustul deosebit al produselor obținute acasă, MESTERESTI îți recomandă variantele noastre de putini din salcâm.

Ce trebuie să știu despre putinile din lemn?

Murăturile și brânza reprezintă o treabă serioasă pentru noi, așa că ne-am asumat misiunea de a aduce putini de calitate, de orice dimensiune și de orice tip de lemn.

O putină din lemn de brad poate fi folosită cu succes pentru depozitarea brânzeturilor, a murăturilor, a borșului sau a untului.

În funcție de tipul de lemn folosit, putinile pot fi de 3 feluri:

  1. stejar
  2. salcâm
  3. brad

Lemnul de stejar este renumit în industria butoaielor de vin, datorită proprietăților taninului care oferă acea aromă specifică a vinului. Indiferent dacă vorbim despre murături sau brânză, lemnul de stejar va asigura un gust deosebit. Atenție, în schimb, la faptul că lemnul de stejar necesită o întreținere suplimentară, în special pentru putinile de dimensiuni mari.

Lemnul de salcâm este cel mai polivalent tip de lemn dintre cele prezente, necesitând un nivel de întreținere minim. Chiar dacă nu oferă culoare ca lemnul de dud sau aromă ca lemnul de stejar, salcâmul te asigură că vei avea o putină rezistentă pe care te poți baza și dacă o vei folosi foarte rar.

Ultimul tip de lemn folosit este cel de brad. L-am lăsat la urmă pentru că este o alternativă interesantă comparativ cu celelalte tipuri de lemn. Mult mai ușor decât oricare alt lemn, bradul este și unul dintre cele mai rezistente tipuri de lemn. Cu o densitate cu aproape 50% mai mare decât a stejarului, o putină de brad este considerabil mai ușoară, aspect care poate că nu contează foarte mult la o putină de 20 de litri, dar pentru o putină de 100 de litri cu siguranță este un plus.

Ce avantaje are gama de putini MESTERESTI?

  • putinile nu sunt tratate chimic în interior. Spre deosebire de un butoi de plastic sau de un borcan, putina este o alternativă mult mai curată la depozitarea murăturilor și a brânzeturilor
  • putinile au o capacitate cuprinsă între 20 de litri și 500 de litri. Te invităm să analizezi fiecare putină în parte pentru mai multe detalii legate de capacitate
  • toate putinile vin cu un capac de lemn inclus. Ce înseamnă acest lucru? Cu un capac de lemn (care este oricum mult mai elegant decât un capac de plastic) va fi mult mai ușor accesul și vei putea scoate sau pune murăturile mult mai ușor

Te invităm să apelezi numărul de telefon 0759 123 454 pentru a afla toate informațiile necesare legate de modele, lista de prețuri sau transport. Astfel, vei lua legătura în mod direct cu unul dintre consultanții noștri specialiști și vei avea parte de servicii de cea mai înaltă calitate.

Cum se întreține o putină din lemn?

Întreținerea putinilor din lemn este asemănătoare cu cea a butoaielor. Acestea pot fi umflate inițial, la fel ca în cazul butoaielor și se spală bine după fiecare utilizare.

Scapă de butoaiele de plastic și de borcane și investește într-o putină de lemn autentică. Dacă pui preț pe calitatea brânzei și pe calitatea murăturilor, atunci pune preț și pe modul în care le depozitezi. La prețurile avantajoase pe care le avem, fiecare murătură și fiecare bucată de brânză se poate bucura de o putină veritabilă, construită cu simț de răspundere. Alege putina potrivită pentru tine de aici.

 


← Înapoi la blog

Meșterești