Marcajele rutiere și siguranța în trafic

Marcajele rutiere și siguranța în trafic

Tipurile de marcaj rutier

Influența pe care o au marcajele rutiere o au asupra siguranței în trafic este semnificativă. Realizat în mod profesionist, marcajele rutiere pot reduce considerabil numărul evenimentelor rutiere, asta pentru că șoferii au nevoie de puncte de referință atunci când circulă pe șosele.

Noaptea, pe întuneric, sau în condiții de vizibilitate scăzută, cum este cazul ceței, când este greu să distingi șoseaua, aceste puncte de referință sunt esențiale. Pe drumurile publice, în intersecții sau pe drum drept, este important pentru șoferi să se încadreze corect pe banda potrivită, iar pentru asta au nevoie de puncte de referință. Echipa MESTERESTI îți pune la dispoziție mai multe soluții pentru marcajul rutier.

Marcajul rutier cu vopsea convențională

Acesta este un serviciu care se realizează cu vopsea monocomponentă albă pe bază de solvent și microbile, care are o durată de exploatare de aproximativ 9 luni. Este unul dintre cele mai frecvente tipuri de marcaj rutier, care este avantajos din punct de vedere al prețului, dar cu o rezistență mai scăzută la uzura mecanică.

Marcajul rutier cu material bicomponent

Acesta este un produs rezistent la trafic greu, recomandat pentru autostrăzi și drumuri publice. Materialele bicomponente sunt produse de marcare formate din două componente, care se amestecă în momentul aplicării. Datorita microbilelelor din sticlă pe care le conține acest marcaj la suprafață, vizibilitatea noaptea este foarte ridicată. Durata de viață a unui astfel de marcaj este de minim 2 ani.

Marcajul rutier termoplastic

Acesta este un marcaj de calitatea superioară, care se recomandă spre utilizare pe drumurile europene, autostrăzi, dar și pe alte drumuri publice. Durata de exploatare a unui astfel de marcaj este de minim 2 ani.

Marcajul rutier preformat

Acesta se realizează cu ajutorul materialului termoplastic, un produs rezistent la uzura mecanică, la trafic greu dar și la acțiunea factorilor de mediu. Marcajele din materiale termoplastice preformate se livrează sub forma unor benzi sau plăci de diferite dimensiuni și culori, care se montează direct pe asfalt cu ajutorul unor arzătoare.

MESTERESTI oferă garanție pentru serviciile sale de marcaj rutier pentru ca dumneavoastră să conduceți în siguranță!


← Înapoi la blog

Meșterești