Sfaturi pentru montarea lambriului de lemn

Sfaturi pentru montarea lambriului de lemn

Lambriul lemn - este soluția naturală și deosebită pentru amenajările interioare. Fie că locuința este construită din lemn sau vrei să oferi anumitor camere un stil original, spațiul ales va căpăta mai mult farmec și personalitate odată cu instalarea lambriului. Acesta este versatil și permite a fi utilizat în varianta clasică sau poate fi vopsit în nuanța dorită. Lambriul de lemn se integrează cu succes în orice încăpere, rezultatul fiind aspectul decorativ uimitor. Mai mult, placarea pereților cu lambriul de lemn înseamnă eficiență atât din punct de vedere al costurilor, acesta fiind accesibil, cât și din punct de vedere calitativ, prin urmare raportul calitate - preț fiind foarte bun. 

Dacă vrei să afli mai multe detalii despre lambriul lemn, seria de avantaje de mai jos îți va fi de ajutor. 

Avantaje lambriu lemn

 • practic;
 • aspect elegant;
 • durabil în timp;
 • bun izolator termic; 
 • design interior personalizat;
 • se poate repara cu ușurință;
 • potrivit oricărui tip de încăpere;
 • nu necesită întreținere specială;
 • finisaj variat: poate fi simplu sau vopsit în nuanța dorită.

Odată cu cumpărarea acestui material, apar întrebări despre montaj. Cum și de unde încep? De ce am nevoie? Ce pot face ca rezultatul să fie pe măsură într-un timp scurt? 

Montarea lambriului lemn poate deveni simplă și ușoară dacă sunt urmați câțiva pași esențiali. În cele ce urmează vei găsi câteva sfaturi esențiale ce te vor ajuta la obținerea unui rezultat perfect cu minim de efort. 

Sfaturi montaj lambriu lemn

 1. Este necesară verificarea pereților înainte de instalarea lambriului pentru a înțelege cât sunt de drepți, iar dacă e nevoie de mici modificări să fie făcute, astfel și rezultatul va fi unul frumos.
 2. Tăieturile trebuie efectuate cu grijă, întrucât pentru lambriul de lemn nu există o gamă de accesorii potrivite, cum ar fi colțarii. Prin urmare este necesară o tăietură perfectă. 
 3. Procedura în sine începe cu montarea tavanului - acesta nu trebuie prins direct peste grinzi deoarece cu trecerea timpului e posibil să se lase și nu va avea o estetică frumoasă și nici durabilă. 
 4. Lambriul de lemn necesită fixarea cu cleme speciale, astfel încât după montaj să nu fie vizibile și să nu atragă atenția.
 5. Riglele de lemn se montează de la margine spre interior, iar distanța necesară ar fi de 40 - 45 cm. 
 6. În cazul pereților este recomandabil în primul rând ca structura lambriului să se facă într-o zi, cunoscută sub numele de caroiaj, atunci când se fixează riglele de lemn, iar montajul propriu-zis al lambriului în altă zi. Astfel se va evita orice fel de modificare ce poate apărea. 
 7. Dacă spațiul ales are un grad mai mare de umiditate se recomandă utilizarea lambriului tratat. E necesar să existe un spațiu, astfel încât aerul să poată circula. 

Lambriul interior oferă o atmosferă caldă, emoții pozitive și un aer primitor. În oferta MESTERESTI găsești lambriu de calitate din diverse tipuri de lemn rezistent, din care poți alege cu încredere.

 


← Înapoi la blog

Meșterești