Top 5 avantaje ale folosirii peleților din rumeguș

Top 5 avantaje ale folosirii peleților din rumeguș

Încălzirea pe peleți devine din ce în ce mai populară de la o iarnă la alta, iar acest lucru se datorează faptului că prezintă o multitudine de avantaje precum că sunt o sursă de energie verde, curată și regenerativă, fiind o alternativă ecologică și bio în comparație cu restul combustibililor fosili.

Pe lângă avantajele pe care le au peleții, aceștia sunt și o variantă ieftină pentru încălzirea locuinței care te salvează de o cheltuială în exces.

Peleții sunt o sursă de energie regenerabilă și revoluționară care sunt produși prin prelucrarea meticuloasă a resturilor de lemn și așchii a acestora ce rămâne în urma prelucrării generale a lemnului.

Încălzirea pe peleți este fără doar și poate, cea mai bună și inspirată alegere pe care o poți lua pentru a-ți crea atmosfera de vis în cadrul căminului tău, așa că haide să îți prezint top 5 avantaje pentru a te putea convinge de unul singur:

1. Depozitarea facilă a peleților

Depozitarea peleților se face extrem de ușor prin dimensiunea lor specifică, aceștia fiind foarte ușor de depozitat, fără a ocupa foarte mult spațiu, care pentru unii este o problemă prin simplul fapt că dispun de puțin loc pentru a depozita lucruri. Peleții ocupă un volum destul de mic în cadrul spațiului tău de depozitare, fiind în principal ambalați în saci de 10 - 15 kg, sau chiar mai mari de atât. 

2. Randamentul peleților și eficiența ridicată a acestora

Un avantaj aparte al peleților este dat de randamentul de care dau dovadă prin umiditatea și cenușa scăzută conținută. Randamentul poate ajunge până la 96%, fiind o sursă de încălzire eficientă și indispensabilă. Sunt considerați cu siguranță mult mai eficienți decât lemnul tradițional.

Pe lângă aceste detalii, peleții ard în întregime, iar cenușa rezultată se poate utiliza pe post de îngrășământ la plante.

3. Riscuri scăzute de incendiere

Prin riscuri, ne referim cel mai des la incendierea provocată din neatenție, jarul care sare involuntar în zonele cu risc ridicat de aprindere sau poate chiar de calitatea proastă a sursei de energie. În cazul peleților, acest lucru este aproape inexistent de a se întâmpla, peleții fiind potriviți chiar și pentru cele mai mici sisteme de încălzire.

4. Emisii reduse de dioxid de carbon

Peleții, în comparație cu combustibilii fosili, au emisii reduse de dioxid de carbon, aceștia contribuind la protejarea calității mediului. De asemenea, sunt materiale naturale, obținute 100% din rumeguș de lemn prin tocare și presare.

5. Durabilitatea lor ridicată

Pentru a investi într-un nou sistem de încălzire poate suna destul de costisitor, iar de asemenea și combustibilul folosit pentru încălzire poate ajunge la sume colosale în unele cazuri. De aceea, investiția în peleții din rumeguș este cu siguranță alegerea ideală, deoarece sunt mult mai ieftini și mai eficienți.

Prin urmare, dacă ești în căutare unui combustibil ieftin și eficient ce să vă redea confortul  termic și atmosfera mult dorită, puteți apela cu încredere la folosirea peleților, un combustibil ecologic și eficace, avantajos din multe puncte de vedere.


← Înapoi la blog

Meșterești