Tunurile de căldură cu ardere directă și indirectă. Avantaje și utilizări

Tunurile de căldură cu ardere directă și indirectă. Avantaje și utilizări

Odată cu venirea toamnei și scăderea temperaturilor, corpul nostru resimte o stare de disconfort, provocată de trecerea bruscă de la atmosfera călduroasă la temperaturi fluctuante pe tot parcursul zilei. Deși sezonul este unul boem, cu seri răcoroase în care ne bucurăm de o emisiune sau de un film înfofoliți în pătura preferată, cu băuturi calde savurate contemplând la mormanele de frunze căzute la datorie, nopțile reci și zilele călduroase ne pot da peste cap sistemul imunitar.

Pentru a preîntâmpina problemele ce pot apărea la nivelul sistemului imunitar, este bine să ne luăm măsurile de precauție necesare în acest sezon. Și pentru că știm costul ridicat pe care îl presupune utilizarea unui echipament clasic de încălzire atât de devreme, îți recomandăm un tun de căldură cu ardere directă sau indirectă, în funcție de necesitățile tale. Aceste tunuri de căldură sunt accesibile și îți asigură un randament de aproape 100%.

Avantajele tunurilor de căldură

Principalul avantaj al unui tun de căldură este că distribuie căldura rapid, prin sistemul de ventilare încorporat. Astfel, nu va mai fi nevoie să aștepți până când se vor încălzi obiectele – aerul este încălzit imediat, ceea ce îți provoacă un confort termic instantaneu.

Un alt avantaj al tunurilor de căldură este prețul accesibil și costul de instalare inexistent. Totodată, dimensiunile reduse îți permit să poziționezi tunul de căldură oriunde în încăpere, fiind ușor de plasat și depozitat.

Care este diferența dintre un tun de căldură cu ardere directă și unul cu ardere indirectă?

Tunurile de căldură cu ardere directă, din cauză că elimină în încăpere gaze de ardere, se pot folosi numai în spațiile bine aerisite, cum ar fi șantiere în aer liber, hale sau spații comerciale mari, în care se asigură o aerisire continuă. Consultă categoria denumită Aeroterme, de pe site-ul MESTERESTI, și vezi ce tun de căldură cu ardere directă este mai potrivit pentru tine.

În cazul tunurilor de căldură cu ardere indirectă, pe care le găsești și în oferta MESTERESTI, aerul încălzit este separat de camera de ardere, astfel că le poți folosi în siguranță și pentru confortul termic din camerele mai puțin aerisite, locuite de oameni sau animale.

Dacă nu ești sigur care este cea mai bună soluție pentru nevoile tale, te invităm să iei legătura cu unul dintre consilierii MESTERESTI. Acesta îți va furniza toate informațiile de care ai nevoie, astfel încât să faci cea mai bună alegere.


← Înapoi la blog

Meșterești