Alegerea și montarea porților potrivite pentru gardurile din beton

Alegerea și montarea porților potrivite pentru gardurile din beton

Cuprins

O poartă poate spune multe despre tine și despre locuința ta, așa că ar trebui să-i acorzi atenția pe care o merită. Alegerea unei porți este o decizie pe termen lung, o decizie pe care nu trebuie să o iei în grabă. Modelul, materialul, dimensiunile - toate acestea contează și pe toate trebuie să le iei în calcul.

Gardul din beton este unul dintre cele mai rezistente tipuri de garduri din care poți alege. Este construit din panouri prefabricate, ușor de montat și oferă un nivel ridicat de intimitate. În plus, gardurile din beton nu necesită lucrări speciale, având o garanție de până la 50 de ani, ceea ce înseamnă că nu va trebui să-ți faci griji pentru mult timp de acum încolo.

Ai nevoie de puțin ajutor în alegerea porților potrivite pentru gardurile din beton? Atunci te invităm să continui lectura acestui articol!

Porți potrivite pentru gardurile din beton

Poarta potrivită poate fi confecționată din fier forjat, aluminiu sau metal. Iată mai multe informații despre fiecare în parte!

Porți fier forjat

Porțile din fier forjat sunt rezistente, durabile și estetic plăcute, adăugând un plus de eleganță oricărei proprietăți. Fierul forjat este cunoscut pentru rezistența și durabilitatea sa, fiind ideal pentru porțile exterioare. Acestea pot rezista la diverse condiții meteorologice. 

Cu un design sofisticat și clasic, aceste porți fier forjat pot adăuga o notă de eleganță oricărei proprietăți. Fie că preferi un stil arhitectural modern sau unul tradițional, există o varietate de modele din care poți alege.

Pe lângă rezistența și aspectul estetic, porțile din fier forjat au și alte avantaje. Sunt ușor de întreținut și au o durată lungă de viață. Acestea pot fi curățate cu apă și săpun sau cu o soluție de curățare specială pentru metal. Rugina poate fi îndepărtată ușor cu petrol, făcându-ți viața mai ușoară.

Porți aluminiu

Porti aluminiu

sursa foto: Shutterstock

Porțile de aluminiu vin la pachetul cu o mulțime de avantaje care le fac o alegere excelentă pentru gardul tău:

 • oferă un aspect estetic modern, îmbunătățind aspectul oricărui gard de beton;
 • sunt extrem de rezistente la factorii de mediu și deformările mecanice;
 • nu necesită întreținere specială, spre deosebire de alte tipuri de porți.

În ceea ce privește modelele de porți de aluminiu disponibile, pe MESTERESTI există o gamă largă de opțiuni din care poți alege. Dimensiunile, culorile și posibilitățile de personalizare sunt practic nelimitate, ceea ce înseamnă că poți achiziționa cu ușurință porti din aluminiu care să se potrivească perfect cu stilul tău și cu restul designului casei tale. 

Prețurile porților de aluminiu diferă în funcție de dimensiuni și de modelul porții, unde poate să existe sau să nu distanță între lamele. Menționăm că majoritatea modelelor de porți de pe site-ul nostru vin la pachet cu accesoriile necesare pentru montaj.

Porți metalice

Porti metalice

sursa foto: Shutterstock

Fabricate din materiale precum fier forjat, aluminiu, oțel sau tablă, porțile metalice sunt o opțiune excelentă pentru cei care doresc să-și îmbunătățească locuința. Vopsirea în câmp electrostatic asigură o durată de viață mai lungă, aceste porți metalice moderne având o rezistență superioară comparativ cu vopsirea simplă. 

Există mai multe tipuri de porți metalice disponibile pe piață, cele mai populare fiind cele din fier forjat și otel. Dacă îți dorești un design sofisticat și o durabilitate mare, porțile din fier forjat sunt alegerea potrivită. Pentru o întreținere mai ușoară, poți opta pentru porțile din oțel. Există, de asemenea, opțiuni precum porțile din aluminiu, cele din tablă sau cele realizate din șipcă metalică. Poți alege și modele porți metalice simple sau combinate, cum ar fi cele din fier forjat cu șipcă metalică sau din fier forjat cu lemn.

Cum să alegi dimensiunile porții pentru gardul de beton?

Alegerea dimensiunii potrivite a porții este o decizie importantă care poate influența confortul, funcționalitatea și estetica proprietății tale. Răspunde la aceste întrebări pentru a stabili de tip de poartă îți este necesară:

 1. Pe poartă vor intra doar persoane sau va trebui să permită și accesul vehiculelor?
 2. Poarta va trebui să permită accesul pentru lucrări de întreținere la utilități?
 3. Ai în plan să realizezi și alte proiecte pe proprietate, cum ar fi placarea terasei cu pavele? - Va trebui să alegi o poartă suficient de mare pentru a acomoda eventualele nevoi viitoare.

Lungimi comune ale porților și utilizări:

 • 0.9 m - este cea mai comună dimensiune, fiind excelentă pentru trecerea persoanelor; 
 • 1 - 1.2 m - o astfel de poartă este suficient de mare pentru accesul utilajelor mici, cum ar fi o mașină de tuns iarba;
 • 1.5 - 1.8 - sunt ideale pentru a permite trecerea mașinilor de tuns iarba mari și a vehiculelor de tip ATV;
 • 3 m - permit accesul majorității vehiculelor standard;
 • 3.3 - 4 m - necesare pentru vehicule mai mari, cum ar fi mașini agricole sau remorci.

Montarea porților pe gardurile din beton

Montarea portilor pe gardurile din beton

sursa foto: Shutterstock

Montarea porților poate părea o sarcină simplă la prima vedere, dar realitatea este mult mai complexă. Ca să te asiguri că poarta ta funcționează perfect și oferă siguranță și durabilitate la maximum, apelează la un specialist în instalarea porților metalice! 

Experiența și cunoștințele acestora garantează respectarea cu strictețe a fiecărei etape de montaj, de la pregătirea terenului și fixarea stâlpilor, până la instalarea balamalelor, a canatului porții și a sistemelor de automatizare (dacă e cazul).

Pe lângă un montaj impecabil, specialiștii MESTERESTI îți oferă și alte beneficii:

 • măsurarea precisă a spațiului de instalare;
 • alegerea optimă a accesoriilor;
 • sfaturi personalizate, ca să te bucuri de ea cât mai mult timp.

Investiția în montajul profesional al porții tale metalice e o investiție inteligentă care îți aduce:

 • durabilitate sporită;
 • funcționare impecabilă;
 • siguranță crescută;
 • aspect estetic plăcut;

Vrei un model de poartă care să țină privirile curioase ale trecătorilor la distanță, dar care să aibă și o durată de viață îndelungată? Explorează modelele de porți de pe MESTERESTI și alege-o pe cea potrivită nevoilor tale!


← Înapoi la blog

Meșterești