Câini fericiți, stăpâni liniștiți - cum să alegi padocul perfect pentru patrupedul tău

Câini fericiți, stăpâni liniștiți - cum să alegi padocul perfect pentru patrupedul tău

Câinii sunt animale cărora le place să exploreze și să se joace tot timpul, dar este foarte important ca aceștia să se și odihnească suficient și liniștitor.

Atunci când vine vorba de prietenul tău necuvântător îți dorești să-i oferi acestuia cele mai bune condiții în care să conviețuiască și în care să se simtă fericit și liniștit. Un padoc ales înțelep înseamnă un loc în care companionul tău se simte în siguranță, ci și un mediu potrivit pentru a-și antrena simțurile și activitatea sa.

Așa că haide să-ți arăt câteva principii de bază de care să ții cont atunci când alegi căsuța pentru patrupedul tău:

1. Măsurarea lungimii câinelui tău

Un lucru important atunci când achiziționezi un padoc pentru animăluțul tău este să știi în principal ce dimensiuni are acesta pentru ca patrupedul tău să se simtă în largul lui, așa că, ia rapid o ruletă și o foaie de hârtie și măsoară-ți companionul din vârful nasului până în vârful cozii, după care de la lăbuțe până în creștetul capului, respectiv înălțimea umerilor. La final, adaugă încă 20 - 25 cm la aceste dimensiuni pentru a obține niște valori de bază. Așadar, acum ai niște valori de unde să pornești în achiziționarea padocului perfect, unde prietenul tău necuvântător să se simtă în largul său. Ideal este să îți urmărești câinele în timp ce doarme, se joacă, mănâncă, deoarece acesta adoptă o multitudine de poziții, având nevoie de spațiu în permanență. 

După ce realizezi aceste aspecte, trebuie să ai în evidență și următoarele aspecte:

  • Adăpostul prietenului tău trebuie să fie cu cel puțin 25 % mai înalt decât înălțimea sa, de exemplu, dacă are o înălțime de 50 cm, adăpostul trebuie să măsoare o înălțime de cel puțin 62,5 cm.
  • Înălțimea ușii padocului trebuie să aibă o înălțime de 75 % din înălțimea umerilor câinelui, așadar, dacă patrupedul tău are o înălțime de 40 cm, ușa ar trebui să aibă o înălțime de 30 cm.
  • Lungimea cuștii de la ușă la peretele opus ar fi ideal să fie măcar la fel de lungă pe cât este lungimea câinelui, chiar și mai lungă pentru a-i permite animăluțului tău să se simte confortabil.

2. Ține cont de anotimpuri

Adăpostul câinelui tău trebuie să fie adaptat la toate condițiile meteorologice din fiecare anotimp, de aceea cel mai indicat este ca acesta să fie acoperit, deoarece vara îl poate feri de căldura razelor solare, iar iarna de ninsorile abundente. De asemenea, pe perioadele reci padocul poate fi chiar acoperit din jur în prejur pentru ca patrupedul tău să aibă căldura de care are nevoie, iar pe perioada sezonului cald este important ca adăpostul să aibă o ventilare corectă pentru ca prietenul tău necuvântător să nu se simtă sufocat.

3. Ține cont de bugetul pe care îl aloci

Cred că cel mai important lucru în achiziționarea unui padoc, înainte de cele menționate mai sus, este, evident bugetul. Cu siguranță îți dorești o achiziție pe termen lung și nu să schimbi adăpostul de la an la an, de aceea poți lua în considerare acest aspect, cât și bunăstarea animăluțului tău.

4. Materialul și forma cuștii

Cele mai des achiziționate cuști sunt cele în formă dreptunghiulară sau pătrată, unde cele în formă dreptunghiulară sunt recomandate pentru animalele de talie mare, iar cele pătrate pentru animalele de talie medie sau mică. Fiecare tip de padoc este conceput pentru ca patrupedul tău să se simte fericit și în largul său.

Cât despre materialul din care este confecționat adăpostul, poate fi din lemn, plastic sau din oțel, fiecare dintre ele având specificații aparte, dar rămâne la latitudinea ta ce alegi pentru companionul tău. Ideal este ca în cazul padocurilor din oțel să adaugi  în interiorul lor o cușcă pe măsura câinelui pentru ca acesta să se simte ca la el acasă.

Sfaturi pentru un plus de confort

Pentru ca patrupedul tău să aibe un plus de confort, puteți personaliza adăpostul cu o pernă sau un pătuț pe care îi place să doarmă, un material comod și impermeabil ce se poate așeza pe podeaua padocului pentru a menține un confort termic, cât și o jucărie preferată pentru a avea activitate atunci când se plictisește, lipsești de acasă sau nu ai timpul necesar să-i acorzi atenție constant.

De obicei, câinii sunt animale foarte curioase și vor să fie la curent cu tot ce se întâmplă în curte, de aceea au nevoie de viziune largă asupra curții și de un adăpost care să le ofere această posibilitate, precum sunt padocurile din oțel care sunt de 3 tipuri, complete, parțiale și fără acoperiș.


← Înapoi la blog

Meșterești