Care sunt cele mai căutate modele de afumători carne?

Care sunt cele mai căutate modele de afumători carne?

Afumarea preparatelor din carne, pește și brânzeturi este o frumoasă și veche tradiție ce este păstrată și astăzi. Afumarea alimentelor este asociată cu masa de sărbători, dar de ce să nu ai propria ta afumătoare și să faci din o zi obișnuită, sărbătoare. Tot mai mulți gospodari își afumă specialitățile acasă pentru că este mai comod și pot face asta oricând vine pofta de ceva bun. În plus, atunci când prepari singur, obții rezultatele dorite după gustul tău, sănătoase și mai naturale. 

Cum se construiește o afumătoare?

La fel cum lucrătorii în construcții au nevoie de instrumentele lor speciale sau cum mecanicii au nevoie de o mulțime de piese pentru a avea un rezultat final bun, așa e și în gastronomie - pentru a obține preparate afumate delicioase, utilajul este important și face diferența în rezultatul final.

Dacă ești pasionat de domeniu și te întrebi cum se construiește o afumătoare, dacă se merită efortul sau dacă o variantă mai bună ar fi achiziționarea directă a produsului, îți oferim mai jos câteva recomandări care te vor ajuta în luarea unei decizii.

În primul rând, fabricarea unei afumători acasă implică efort și timp, iar în funcție de construcția dorită poate fi un proces complex. Afumătorile se pot construi la suprafață sau în pământ. Materialele utilizate la fabricarea afumătorii nu se aleg la întâmplare, ci ai nevoie de anumite piese exacte, conforme utilajului, deoarece în acel mediu se vor afuma alimente. De obicei, afumătoarele se confecționează din materiale precum lemn, metal sau cărămidă. Un aspect important la care trebuie să fii atent este racordarea corectă a elementelor la horn și la sursa de încălzire utilizată. Dacă am pune în balanță, mai eficientă ar fi cumpărarea unei afumători dintr-un magazin de specialitate, deoarece oricât de bine ar ieși o afumătoare în condițiile de acasă, aceasta nu va fi la fel de rezistentă ca și una profesională. Într-adevăr, o afumătoare construită acasă poate genera mai puține costuri, dar calitatea mereu își spune cuvântul, iar dacă vrei rezultate eficiente și de calitate, recomandabilă ar fi achiziționarea unui produs profesional cu care nu vei da greș. Mai mult, cu ajutorul său vei putea controla procesul de afumare prin setarea timpului și temperaturii. 

Ce tipuri de afumători găsești în piață? 

În comerț se găsesc o mulțime de modele de afumători care au dimensiuni, caracteristici și materiale variate, din care poți alege în funcție de cantitatea de alimente pe care intenționezi să o pregătești, dar și după spațiul disponibil pe care îl ai preconizat pentru acest produs. 

Cele mai populare modele de afumători carne

În acest articol îți prezentăm 3 afumători superbe, atât la aspect, cât și la categoria funcționare, de care cu siguranța vei rămâne mulțumit.

Afumătoare din inox pe cărbuni Activa

Primul model de afumătoare are o estetică clasică și o structură solidă din inox, ce îi oferă o bună rezistență la coroziune. Mânerele laterale permit o ușoară manevrare a produsului, iar indicatorul de temperatură contribuie la o afumare eficientă și precisă. Afumătoarea are suprafața de gătire de 36 x 31 cm, 3 grătare și o capacitate de gătire potrivită pentru 8 persoane, perfectă pentru a-ți surprinde oaspeții atunci când vin în vizită. Mai mult, produsul are incluse în conținut 2 suporturi și cârlige, astfel încât procesul de afumare să fie unul comod și ușor.

                                                                           

Afumătoare originală Bradley Smoker 4 rafturi

Modelul de afumătoare Bradley Smoker cucerește prin eleganța sa. Această afumătoare are la bază o tehnologie modernă, ce o face alegerea perfectă pentru cei care vor să experimenteze noi rețete și gusturi. Afumătoarea este potrivită atât pentru afumarea la cald, cât și la rece. Mai mult, aceasta se poate utiliza și pe post de cuptor sau deshidrator. Dotările acesteia sunt surprinzătoare, printre care se numără: generator cu panou lateral detașabil, sistem unic de alimentare automat, rafturi cromate. 

                                                                     

Grătar cu afumătoare Activa pe cărbuni

Acest model de afumătoare cu grătar este soluția ideală pentru cei care iubesc să gătească și să aibă un mediu favorabil pentru acest lucru. Produsul permite prepararea de diverse alimente prin funcțiile duble pe care le are: afumare și coacere. Altfel spus, poți realiza două acțiuni cu ajutorul unui singur produs. Suprafața de gătit a grătarului cu afumătoare este una generoasă, iar designul în stil american te cucerește. Afumătoarea are suprafața de gătire de 58 x 39,5 cm, 3 grătare și capacitate de gătire potrivită pentru 10 persoane. 

                                                                       

Cum se întreține o afumătoare carne? 

Afumătoarea de carne are o întreținere simplă și, ca orice produs, se curăță după utilizare și după ce s-a răcit, ținându-se cont și de materialul acesteia. Este important să se țină cont de instrucțiunile primite, regulile de securitate și siguranță.

Dacă ai nevoie de o afumătoare profesională care te va ajuta să obții în condiții de casă preparate deosebite, la fel ca și în comerț, în oferta MESTERESTI găsești o gamă variată de afumători clasice, dar și digitale, din care poți alege ceea ce ți se potrivește. Toate produsele din această categorie sunt eficiente, pentru că investim în calitate și avem grijă ca toate detaliile și finisajele să fie la nivel înalt. Mai mult, în oferta noastră găsești accesorii utile și arome variate, pentru ca afumarea să fie făcută într-un mod simplu și plăcut.

Scoate profesionistul din tine și surprinde-ți oamenii dragi cu bucate de sărbătoare sau creează o afacere profitabilă pentru a-i bucura și pe alții!


← Înapoi la blog

Meșterești