Cazan țuică cupru sau inox? - Cum să alegi varianta potrivită pentru tine

Cazan țuică cupru sau inox? - Cum să alegi varianta potrivită pentru tine

Fabricarea unei băuturi de calitate pornește de la recipientul utilizat. Este importantă alegerea unui cazan profesional pentru rezultatele dorite. Distilarea băuturilor alcoolice în acest mod va fi una sigură iar randamentul unul înalt. Utilajul de calitate inferioară poate contribui la un rezultat dezamăgitor, fructele se pot lipi de marginile produsului folosit iar aroma să nu fie cea pe care ți-o doreai. Fermentarea fructelor va fi la alt nivel într-un cazan de calitate superioară prin urmare și băutura obținută va fi de calitate. În același timp folosind un utilaj bun și modern economisești timp și energie. 

Alegerea unui cazan țuică de multe ori nu este una ușoară, iar dintre atâtea modele existente pe piață decizia poate fi una grea. Am pregătit pentru tine o serie de caracteristici ale celor mai cunoscute opțiuni de materiale: cupru și inox care te pot ajută în luarea unei decizii. 

Cazanele țuică din cupru sunt binecunoscute pentru faptul că reprezintă o variantă sănătoasă și care oferă siguranță în producere, deși prețul acestora este unul mai mare, investiția se merită. Țuica își va păstra proprietățile deosebite cu ajutorul unui astfel de aparat.

Avantaje cazan țuică cupru

 • rezistență mare la coroziune;
 • impermeabilitate;
 • miros și gust mai curat al băuturilor;
 • estetică și fiabilitate;
 • conductivitate electrică și termică;
 • distribuția căldurii eficientă;
 • longevitate în timp.

O altă opțiune în prepararea băuturilor distilate este cazanul de inox. În comparație cu alte materiale, precum cuprul, inoxul conduce căldură mai greu, dar în același timp acesta are o serie de avantaje importante. 

Avantaje cazan țuică inox

 • rezistență și durabilitate;
 • nu se zgârie și nu se îndoaie cu ușurință;
 • curățare și întreținere ușoară;
 • preț accesibil.

Majoritatea oamenilor cunosc despre număratele beneficii ale băuturilor obținute acasă de aceea dacă vrei să ai producția ta proprie și ești în căutare de un cazan calitativ găsești în secțiunea cazane țuică oferta disponibilă de la MESTERESTI.

Un alt lucru la fel de important este ca băutură obținută să fie depozitată în cele mai bune condiții pentru a-și păstra gustul și aroma la fel de intensă. O alegere potrivită o reprezintă butoaiele de lemn. În oferta MESTERESTI există produse cu diverse dimensiuni și capacități pentru care poți opta. Pe lângă funcționalitate, butoaiele de lemn vor avea un aspect estetic deosebit în pivniță iar atunci când prietenii te vizitează te poți lăuda cu producția ta proprie frumos păstrată. 

Ține cont de recomandările de mai sus, alege un cazan bun și un recipient de păstrare avantajos și cu siguranța vei avea parte de rezultate excelente de care vei fi mulțumit.


← Înapoi la blog

Meșterești