Ce avantaje îți oferă cisternele de inox?

Ce avantaje îți oferă cisternele de inox?

De ce să alegi o cisternă inox?

Dacă te ocupi de vinificație, probabil că știi deja că trebuie să ai grijă mare la felul în care vinul este păstrat. După ce a avut loc limpezirea, când vinul nou începe să fie definit, începe etapa pentru maturarea sa, perioadă în care vinul începe să-și pună în valoare calitățile. Perioada aceasta poate dura între 3 și 12 luni.

Pentru ca etapa de maturare să aibă cele mai bune rezultate, trebuie să ai grijă ca recipientul în care se află vinul să fie complet plin sau cât mai aproape de plin. Alte cerințe includ un vas complet curat atunci când torni vinul în el, dar și folosirea unui vas care poate rezista cu ușurință perioadei în care vinul se va afla acolo.

Avantajele cisternelor de inox

În vederea depozitării vinului, poți să iei în considerare mai multe variante, inclusiv cea a cisternelor inox, care au și ele avantajele lor speciale.

Un astfel de produs se bucură de o serie de avantaje, precum neutralitate atunci când intră în contact cu vinul, igienizarea foarte ușoară, precum și rezistență sporită la temperaturi și presiuni variate.

O cisternă inox poată să aibă capac fix sau capac flotant. Capacul flotant e susținut de o macara mică, ce se atașează de corpul cisternei, astfel fiind păstrat la suprafața vinului. Când se extrage vin din aparat, atunci capacul se lasă până la nivelul pe care îl are vinul. Capacul are pe marginea sa o cameră de cauciuc în care se introduce aer comprimat, ceea ce ferește vinul față de contactul direct cu aerul.

De aceea, investiția într-o cisternă inox reprezintă, fără îndoială, un mare ajutor pentru oricine se ocupă de vinificație.


← Înapoi la blog

Meșterești