Ce avantaje îți oferă o saună?

Ce avantaje îți oferă o saună?

Sauna reprezintă o modalitate foarte plăcută de petrecere a timpului liber, fie iarnă, fie vară. De aceea, trebuie să știi că aceasta îți oferă foarte multe avantaje, care te vor ajuta din punct de vedere al sănătății. MESTERESTI îți spune tot ceea ce trebuie să știi despre avantajele utilizării saunelor ca mijloc de relaxare, dar și ca remediu pentru diferite afecțiuni.

Tipuri de saune

În funcție de dorințele și nevoile tale, poți alege dintre următoarele tipuri de saune:

Saună uscată

Cu temperaturi ce ajung până la 120 grade Celsius, acest model de saună îți induce o stare profundă de relaxare, îți îmbunătățește respirația, reduce durerile cronice, îți îmbunătățește circulația sanguină și te ajută la combaterea stresului și a oboselii.

Saună umedă

În comparație cu modelul de saună uscată, sauna umedă are temperaturi cuprinse între 50 și 90 grade Celsius și este utilizată în principal pentru revigorarea organismului. Timpul petrecut într-o saună umedă te va ajuta să îți îmbunătățești imunitatea și îți va deschide porii, ceea ce va ajuta la eliminarea toxinelor și îți va catifela pielea. 

Beneficiile saunelor pentru sănătate

În momentul în care utilizezi o saună, ritmul inimii se accelerează, vasele de sânge fiind dilatate ca urmare a căldurii ridicate care se degajă. Acest lucru duce, automat, la o îmbunătățire a circulației sanguine. Tot datorită acestor condiții se accelerează și metabolismul, deci, practic, slăbești și, în același timp, te relaxezi. Atunci când te afli într-o saună, organismul tău reacționează ca atunci când faci exerciții cardio – diferența este că nu trebuie să te obosești făcând sport, ci, doar relaxându-te.

Cel mai important aspect are legătură cu faptul că, în condițiile acestea de temperaturi foarte ridicate, se va începe eliminarea a foarte multe din toxinele pe care le ai în corp, datorită transpirației. Astfel, organismul tău va resimți o stare de bine, iar tu te vei simți mult mai relaxat.

Adăugând uleiuri esențiale, ca cel de levănțică, vei putea să resimți și avantajele pe care ți le oferă terapia. Așadar, ușor, ușor, vei începe să scapi de stres, să te relaxezi după o zi grea sau să îți revii după o boală.

Apelează la MESTERESTI și găsește ce tip de saună își dorești!


← Înapoi la blog

Meșterești