Ce reciclăm în pubela galbenă?

Ce reciclăm în pubela galbenă?

Tipuri de containere și pubele

În cadrul proiectelor de reciclare, în general, se folosesc trei variante de recipiente – unul pentru deșeuri de metal și plastic, unul pentru deșeuri biodegradabile și unul pentru cele reziduale. Culorile pentru acestea variază adesea, fiind disponibile pe piață pubele de culoare galbenă, albastră, verde, maro sau negru.

Pubela galbenă - utilizare

Culoarea galbenă este cel mai des folosită pentru deșeurile din plastic și metal. Aici se pot arunca produse casnice de dimensiuni mici sau medii, făcute din metal și plastic, printre care se pot enumera ambalajele din plastic (de la cosmetice, mâncare), sticle, pungi și folii din plastic, jucării, ghivece, doze de băutură, cutii de conserve, folii de aluminiu, veselă de unică folosință, cutii de alimente, detergenți, cosmetice etc.

Nu se recomandă, totuși, să adaugi aici produse precum cutiile de vopsea, de diluant ori de variate alte substanțe chimice inflamabile, bateriile și acumulatorii uzate, deșeuri din domeniul medical (spre exemplu, seringile) sau echipamentele electronice și electrocasnice.


← Înapoi la blog

Meșterești