Cum se montează un coș de fum de la MESTERESTI?

Cum se montează un coș de fum de la MESTERESTI?

Ai achiziționat un coș de fum de la MESTERESTI și dorești să știi cum se instalează un astfel de produs? Poate ești doar curios de etapele pe care trebuie să le urmezi pentru a ajunge la rezultatul final. În orice caz, articolul acesta te va ajuta să treci pas cu pas prin întregul proces de instalare a unui coș de fum, în mod simplu și clar.

Înainte de toate, este foarte important să respecți normele de siguranță și protecție. Așadar, folosește un echipament adecvat pentru un astfel de proiect și asigură-te că previi orice posibil pericol, încă de la început. 

Etape de montare a coșului de fum:

Pasul 1: Verificarea tunelului vertical

Pentru început, se va verifica zona în care urmează să fie amplasat coșul de fum. Astfel, se vor examina cu exactitate dimensiunile necesare, dacă există orice fel de obstacole care ar putea împiedica instalarea articolului și, ulterior, îndepărtarea lor. 

Pasul 2: Unboxing și verificarea componentelor

După inspectarea ariei în care urmează să fie montat coșul, despachetează coletele primite și verifică dacă sunt prezente toate piesele de care ai nevoie și, de asemenea, dacă sunt într-o condiție optimă. 

Pasul 3: Asamblează baza coșului de fum 

Este timpul să începi prin a construi baza proiectului: instalează partea inferioară a coșului de fum, care se conectează la sursa de căldură, îmbinând capacul de condensație cu suportul de bază printr-o clemă de prindere cu șurub. Forma clemei trebuie să fie așezată astfel încât deschiderea mai îngustă să intre în deschiderea mai largă, închizând conexiunea cu șuruburi. Teul este plasat exact în centrul tunelului vertical. 

Pasul 4: Montarea elementelor principale 

Mai apoi, urmează conectarea burlanelor de inox din corpul coșului de fum cu terminația conică a acestuia. Utilizează cleme de conectare pentru a uni segmentele și asigură-te că sunt bine strânse.

Pasul 5: Prinderea coșului la consolă

Se îmbină Cotul de 90° cu suportul de bază pe care l-ai confecționat la început, urmând să fie fixate cu același sistem de prindere pe care l-ai utilizat până în acest moment. 

Pasul 6: Instalarea pe verticală

Conectează structura obținută, baza coșului de fum, cu restul de burlane din inox și colierele de îmbinare, până prinde forma indicată. Plasează coșul de fum pe poziție, asigurându-te că este drept și bine ancorat. Poate fi necesar să folosești un suport sau un sistem de susținere. Verifică alinierea coșului și ajustează-l dacă este necesar.

Pasul 7: Fixarea coșului la acoperiș

Dacă coșul de fum trece prin acoperiș, asigură-te că este sigilat corespunzător pentru a preveni infiltrațiile de apă. Montează o flanșă de etanșare și sigilează orice deschidere pentru a preveni scurgerile. Ulterior, se instalează pălăria antiploaie, pentru extra protecție împotriva condițiilor meteo nefavorabile. 

Urmează acești pași de montare a coșurilor de fum și întâmpină sezonul rece așa cum se cuvine. Spor la meșterit!

Prezentare video Coșuri fum din inox profesionale Izonox:

Abonează-te la newsletter!


← Înapoi la blog

Meșterești