Construiește simplu un gard de lemn

Construiește simplu un gard de lemn

Gardul din lemn - soluție de împrejmuire avantajoasă și eficientă

Un gard de împrejmuire îți oferă intimitate, protecție și face ca zona delimitată să aibă propria personalitate, în funcție de preferințele tale. Unul dintre cele mai accesibile modele de gard, atât ca preț, cât și ca ușurință în construire, este gardul din lemn. Acesta poate fi realizat din șipci separate sau din panouri deja montate, iar pentru construirea propriu-zisă trebuie să urmezi câțiva pași, pe care ți-i prezentăm în acest articol.

Cum se construiește un gard lemn?

1. Alegerea modelului de gard lemn

Pentru început, trebuie să decizi ce tip de gard îți dorești. Poți alege unul dintre variatele modele de gard lemn din oferta MESTERESTI! Dacă vrei un gard realizat din panouri, atunci îți va fi mult mai ușor, deoarece are o modalitate de instalare mai facilă decât gardurile realizate din șipci individuale. În cazul în care nu găsești panouri deja realizate, acestea se pot face destul de simplu, cu ajutorul scândurilor gard și al leațurilor. 

2. Studierea terenului și marcarea perimetrului pentru montarea gardului de lemn

În continuare, trebuie să studiezi cu atenție terenul și să marchezi perimetrul care va fi acoperit de gard. Acest lucru se poate realiza prin înfingerea de stâlpi în colțurile în care liniile urmează să se intersecteze și prin legarea stâlpilor cu o sfoară, preferabil din cânepă, pentru a-ți forma o imagine de ansamblu pentru traseul pe care îl va avea gardul.

3. Măsurarea spațiului dintre stâlpii de susținere ai gardului de lemn

Următorul pas constă în măsurarea spațiului dintre stâlpii de susținere pentru gard. Distanța dintre aceștia se recomandă să fie de doi metri. Trebuie să ai grijă ca stâlpii de susținere să aibă măcar o treime din lungime îngropată în pâmânt, ceea ce îi va oferi construcției tale o stabilitate mai bună.

4. Montarea stâlpilor și acoperirea gropii pentru gardul de lemn

După montarea stâlpilor, groapa trebuie acoperită cu pământ bătătorit ori cu ciment, pentru a le asigura o ancorare bună în sol.

5. Montarea șipcilor de gard

Urmărește acest Ghid video de montaj pas cu pas:

Totodată, în construirea unui gard de lemn se recomandă folosirea unor scânduri rindeluite realizate din material tratat ori lăcuit, pentru a evita problemele provocate de umezeală. Mai mult, pentru a te asigura că lemnul va avea o durată de viață îndelungată, ar trebui să fii atent la câțiva factori cu potențial de degradare, printre care se numără și ciupercile, insectele, radiațiile solare sau praful.


← Înapoi la blog

Meșterești