Culturi de toamnă în solar - ce plantăm și cum ne ocupăm de întreținere?

Culturi de toamnă în solar - ce plantăm și cum ne ocupăm de întreținere?

O dată cu sfârșitul anotimpului cald este binecunoscut faptul că modalitatea de cultivare a plantelor este mai dificilă din cauza temperaturilor scăzute, dar nu este una imposibilă. Datorită solariilor de grădină, construcții formate din cadru de lemn sau metalic acoperit cu folie, plantele se pot dezvolta armonios chiar dacă timpul de afară nu e cel mai favorabil.

În acest articol prezentăm informații utile pentru cei dornici de a avea frigiderul plin cu legume proaspete în sezonul mai rece.

Dacă te-am intrigat, află mai jos care sunt plantele cu o rezistență sporită ce merită cultivate în sezonul mai rece și cum să le îngrijești corect, astfel încât să îți poți bucura oamenii dragi cu produse proaspete mai mult timp, pentru a-și întări natural sistemul imunitar, sau, de ce nu, să îți creezi o mică afacere prin care aduci pe piață legume de sezon gustoase și sănătoase.

Sfaturi pentru obținerea unei culturi bogate de toamnă în solar 

În primul rând, pentru a te asigura că nu vei avea parte de neplăceri, alege un solar grădină cu o bună stabilitate și care deține certificări de calitate.

Totodată, e important să ții cont și de următoarele sfaturi pentru pregătirea culturilor de toamnă în solar:

  • pregătește pământul, curăță-l de buruieni și uscături;
  • aplică îngrășăminte naturale în sol;
  • ține cont de faptul că semințele se plantează la o adâncime de 2 - 2,5 cm pentru a încolți mai ușor, iar răsadurile în funcție de tipul acestora și de recomandările specialiștilor;
  • alege culturi care au o perioadă de vegetație mai scurtă și ajung la maturitate înainte ca vremea să se răcească complet;
  • asigură-le o umiditate adecvată plantelor.

Printre plantele ideale pentru cultivare în solar pe timpul toamnei se regăsesc salatele - care au nevoie de temperaturi mai mici pentru a germina și care au o perioadă scurtă de maturitate, morcovii - pentru care perioada sfârșit de septembrie - noiembrie este una favorabilă, broccoli - care se comportă bine la acest mediu, dar și prazul, care se plantează la o distanță de 15 cm între rânduri.

Alte culturi care nu necesită îngrijiri speciale și se încadrează în acest criteriu sunt: țelina, loboda, pătrunjelul, mazărea, usturoiul și ceapa verde.

Avantajele culturilor de toamnă în solar

Principale avantaje pe care le poți obține în urma unor culturi de toamnă în solar sunt:

  • legume proaspete și bio, din producție proprie;
  • economie de bani;
  • se pot transforma ușor într-o afacere profitabilă.

În concluzie, chiar și toamna, atunci când căldura nu mai este atât de generoasă și zilele sunt mai scurte, culturile în solarii legume pot fi productive, iar activitățile în grădină să continue. Dacă îți dorești produse proaspete și ierburi aromate încă o perioadă lungă de timp, te invităm să descoperi oferta de solarii grădină de la MESTERESTI pentru a planta tot ce îți dorești!


← Înapoi la blog

Meșterești