Cum să alegi gardul potrivit

Cum să alegi gardul potrivit

Alegerea modelului de gard potrivit pentru fiecare locuință - criterii

Alegerea unui model de gard potrivit pentru căminul tău este o problemă ce ține atât de estetică, cât și de arhitectură sau de siguranța familiei tale. De asemenea, trebuie să iei în considerare mai mulți factori atunci când vrei să te decizi asupra unui model de gard, iar MESTERESTI îți va fi alături pas cu pas.

Aspectul gardului

În primul rând, unul dintre factorii decisivi în alegerea unui model de gard pentru împrejmuirea proprietății este aspectul pe care acesta îl are. Indiferent dacă e vorba de o locuință modernă sau de una veche, forma și caracteristicile care urmează să reprezintă construcția ta de împrejmuire trebuie stabilite urmărind normele urbanistice, care, în unele zone, pot fi chiar restrictive.

Estetica și tipul spațiului

În al doilea rând, urbaniștii țin cont de mai multe lucruri atunci când se decid asupra unui model de gard, printre care se numără estetica gardului, armonizarea noului gard cu cele construite deja în zonă, precum și cu diferitele clădiri adiacente, pentru a se conforma cu spațiul care îl înconjoară. De regulă, materialul din care se poate face gardul și înălțimea maximă sunt stabilite prin Certificatul de Urbanism și prin Autorizația de Construcție, documente ce se eliberează de Primăria localității de care aparții.

Arhitectura casei

Apoi, gardul ar trebui să fie ales și ținând cont de arhitectura pe care o are casa și de mediul înconjurător. În cazul în care locuința ta are un design cu influențe mediteraneene, atunci gardul beton va fi alegerea potrivită, deoarece acesta poate fi vopsit în culori adaptate acestui tip de construcție. Dacă locuința ta este construită din lemn sau se află într-o zonă montană, atunci îți recomandăm gardul din lemn, o soluție practică, la îndemână, dar care poate oferi mai mult stil unei proprietăți.

În oferta noastră găsești și diferite modele de șipcă metalică, o soluție modernă și accesibilă pentru gospodării. Acesta este disponibilă în diferite culori și finisaje, fiind ușor de integrat în orice spațiu.

O soluție alternativă și relativ nouă, folosită la ridicarea gardurilor de împrejmuire, este lemnul compozit, cunoscut și sub denumirea de WPC. Acesta are numeroase beneficii practice și estetice, printre care amintim de rezistența foarte bună la uzură, intemperii sau mucegai, precum și de aspectul elegant.

Dacă încă nu ești sigur de modelul de gard pe care ar trebui să îl alegi, te invităm să discuți cu unul dintre consilierii MESTERESTI. Acesta îți va prezenta în detaliu avantajele fiecărui tip de produs, iar tu vei putea face alegerea potrivită.


← Înapoi la blog

Meșterești