Cum să alegi rafturile metalice pentru magazine și depozite? Sfaturi și recomandări utile

Cum să alegi rafturile metalice pentru magazine și depozite? Sfaturi și recomandări utile

Cuprins

Rafturile metalice nu lipsesc din niciun depozit sau magazin. Sunt proiectate pentru a susține cantități mari de marfă, optimizând în același timp spațiul disponibil. Însă știi cum să le alegi astfel încât să reziste cât mai mult timp?

Află din acest articol care este procesul de selecție a rafturilor metalice pentru depozitare! În rândurile de mai jos, vei descoperi o mulțime de sfaturi și recomandări utile care te vor ajuta să îți optimizezi spațiul și să îți îmbunătățești fluxul de lucru.

Stabilește clar care sunt nevoile tale de depozitare!

Primul pas pentru a alege rafturile pentru paleți potrivite pentru depozitul tău este să stabilești clar care sunt nevoile tale de depozitare. Acesta poate părea un pas simplu, însă este unul obligatoriu pentru a face alegerea corectă.

Poți începe prin a face o listă detaliată a tuturor produselor pe care le ai de depozitat și cantitatea acestora. În funcție de aceste informații, îți vei putea determina nevoile de depozitare. Rafturile pentru depozit sunt disponibile într-o varietate de dimensiuni și capacități, așa că este important să consideri dimensiunile și greutatea produselor pe care le vei depozita. Dacă ai produse grele, vei avea nevoie de rafturi metalice robuste și de înaltă calitate care pot susține această greutate. 

Pentru a-ți face alegerea mai ușoară, iată câțiva pași pe care îi poți urma:

 1. Identifică tipurile de produse pe care le vei depozita și determină greutatea și dimensiunea acestora.
 2. Stabilește cerințele de accesibilitate și securitate pentru produsele tale.
 3. Stabilește un buget realist pentru achiziția rafturilor pentru paleți, luând în considerare costul rafturilor individuale, precum și costul accesoriilor și al instalării.
 4. Identifică rafturile metalice pentru depozitare care corespund acestor cerințe și compară ofertele diferiților furnizori.

Determină dimensiunile și capacitatea rafturilor metalice pentru depozitare!

Pentru aceasta, trebuie să știi tipul și cantitatea de mărfuri pe care urmează să le depozitezi. Aici contează și dimensiunile și greutatea acestora, precum și cerințele de accesibilitate și securitate. De exemplu, dacă depozitezi articole grele, vei avea nevoie de rafturi industriale pentru paleți, care pot susține greutăți de peste 100 kg per poliță. Pentru produse mai ușoare, rafturile cu o capacitate de susținere mai mică, între 30 și 80 kg, ar putea fi suficiente.

Este important să ții cont și de compatibilitatea rafturilor cu produsele depozitate. Asigură-te că rafturile metalice pentru paleți au o înălțime, lățime și adâncime suficiente pentru a acomoda produsele pe care le veți depozita:

 • dacă depozitezi cutii mari, vei avea nevoie de rafturi mai înalte și mai adânci, între 300 și 500 cm;
 • dacă depozitezi produse rotunde, cum ar fi cutii de conserve, vei avea nevoie de rafturi cu o suprafață perforată pentru a permite circulația aerului;
 • în cazul în care va trebui să depozitezi între 25 - 27 paleți, poți opta pentru un raft metalic 250 (H) x 1026 (L) x 110 (A) cm cu 3 niveluri;
 • un raft metalic 80x40x180 cm cu 5 polițe este ideal pentru magazine, deoarece oferă o capacitate de depozitare semnificativă pentru o varietate de produse.

Optează pentru rafturi metalice pentru depozitare din materiale rezistente!

Rafturi depozit

sursa foto: Shutterstock

În mod evident, nu orice raft metalic este potrivit pentru necesitățile tale. E important să alegi un material rezistent, care să îți asigure durabilitate și eficiență în timp.

Rafturile pentru depozitare paleți de la MESTERESTI sunt fabricate din oțel robust și durabil, care asigură rezistența acestora pe termen lung. Orice produs metalic este expus riscului de rugină, însă pudrarea cu pulbere polimerică, cu o grosime a stratului de minim 80 microni, asigură o protecție suplimentară. Acest tratament prelungește considerabil durata de viață a rafturilor, făcându-le mai rezistente la uzură și la condițiile de mediu. 

Nu te limita la funcționalitate când alegi rafturile metalice. Aspectul estetic contează la fel de mult. Traversele rafturilor MESTERESTI, fabricate din două profile C din oțel, sudate robotizat cap la cap, nu doar că asigură o rezistență sporită, dar adaugă și un plus de estetică în orice spațiu de depozitare.

Analizează spațiul disponibil pentru montarea rafturilor metalice!

O înțelegere corectă și o evaluare precisă a spațiului cu care lucrezi îți vor permite să alegi cele mai potrivite rafturi metalice paleți pentru nevoile tale:

 • analizează cu atenție înălțimea, lățimea și adâncimea depozitului, precum și orice caracteristică structurală care ar putea afecta montarea rafturilor. De exemplu, coloanele de susținere, ușile sau ferestrele pot limita spațiul disponibil pentru rafturi;
 • în cazul depozitelor înguste, rafturile cu o lățime cuprinsă între 61 - 150 cm pot fi o alegere excelentă. Dacă depozitul sau magazinul tău este de dimensiuni mai reduse, un raft metalic 180 x 90 x 40 cm ar putea fi soluția perfectă;
 • dacă tavanul este jos, ar trebui să alegi rafturi de depozitare mai mici, cu înălțimi între 66 – 150 cm;
 • pentru spațiile înalte, rafturile de depozit cu înălțimea între 150 – 265 cm ar putea fi cele mai potrivite.

Dacă rafturile sunt foarte înalte și ai dificultăți în încărcarea și descărcarea paleților sau produselor, achiziționează scări MESTERESTI

Compară prețurile și ofertele la rafturi metalice de la mai mulți furnizori!

Rafturi depozit de vanzare

sursa foto: Shutterstock

Cercetează ofertele de la mai mulți furnizori diferiți și compară prețurile și caracteristicile diferitelor rafturi metalice pentru depozitare paleți oferite de fiecare! Nu uita să examinezi atent ofertele pentru a vedea exact ce obții pentru prețul platit! În plus față de prețul de bază al rafturilor metalice, ar trebui să iei în considerare și costurile adiționale. Acestea pot include costul de livrare, costul de instalare și costul garanției.

Verifică și garanția rafturilor pentru paleți. O garanție bună poate oferi protecție suplimentară și poate fi un factor decisiv în alegerea unui anumit furnizor. De exemplul, dacă achiziționezi rafturi metalice ce la MESTERESTI, beneficiezi de o garanție de 24 luni pe teritoriul României.

Inclusiv timpul de livrare este important. Dacă ai nevoie de rafturi pentru depozitare metalice într-un timp scurt, atunci furnizorii care pot livra produsele rapid ar putea fi cea mai bună alegere. Produsele noastre ajung la tine în termen de 5 - 10 zile lucrătoare.

În concluzie, indiferent de dimensiunea depozitului sau a magazinului tău, rafturile metalice paleți sunt o soluție de depozitare eficientă, durabilă și ușor de utilizat. Rafturile metalice de la MESTERESTI sunt o investiție inteligentă. Realizate din materiale de calitate superioară, acestea sunt durabile și rezistente, capabile să suporte greutăți mari. În plus, sunt ușor de asamblat și de utilizat, economisindu-ți timp prețios.


← Înapoi la blog

Meșterești