Cum să alegi un butoi de lemn bun?

Cum să alegi un butoi de lemn bun?

Din fericire, în România continuă să fie foarte mulți proprietari de teren care plantează viță de vie. Aceștia au o pasiune adevărată pentru arta preparării vinului în casă, adesea făcând acest lucru utilizând propria producție. Uneori o fac doar pentru ei, alteori pun respectivul vin în vânzare. Procesul pentru prepararea vinului este, totuși, suficient de complicat încât pentru a obține rezultatele dorite, trebuie să folosești instrumentele cele mai bune!

Felul în care se fermentează sucul de struguri poate să difere foarte mult, având în vedere care este recipientul în care se află acesta. De aceea, vei descoperi persoane care, deși fac practic aceeași activitate, vor folosi modalități diferite pentru a obține același lucru, evident, uneori cu rezultate diferite.

Depozitarea corectă și sigură a vinului

Dacă vrei să depozitezi vinul într-un recipient care să îi păstreze bine calitățile, atunci butoiul din lemn sau din inox se va potrivi perfect pentru această întrebuințare. De exemplu, vinul poate fi păstrat în butoaie pe o perioadă de la 1 până la 2 ani, în cazul variantei de vin alb, și până la 4 ani în cazul vinurilor roșii.

Tipuri de recipiente utilizate la păstrarea vinului

La MESTERESTI poți să găsești mai multe tipuri de butoaie pentru vin, fiecare fiind potrivit pentru o serie de nevoi. Astfel, poți să alegi un model creat din lemn (de diferite tipuri, precum stejar, salcâm, dud etc), din inox sau din plastic. Fiecare vine cu avantajele sale, de aceea, te poți sfătui cu unul dintre consilierii noștri pentru a lua cea mai bună decizie!

Video de prezentare pentru butoaiele de lemn din oferta MESTERESTI:


← Înapoi la blog

Meșterești