Cum să-ți transformi subsolul în crama visurilor

Cum să-ți transformi subsolul în crama visurilor

Cuprins


Dacă nu ai idei despre cum să folosești spațiul de la subsolul tău, MESTERESTI îți vine în ajutor!

Construcția unui beci 

Indiferent de felul în care vrei să-ți amenajezi beciul, cel mai important pas este atenția la detalii pe care o acorzi încă de la începutul construirii acestui spațiu. Beciul poate fi amplasat fie la subsolul casei sau lângă aceasta. Dacă vorbim despre beciul amenajat la subsol, acesta trebuie integrat în fundația casei, fiind necesară o structură de rezistență specială pentru a întări zona în care va fi amplasat. În cazul beciul construit în curte, acesta trebuie să fie neapărat acoperit, dar poate fi construit sub orice formă, în orice loc al curții. 

Indiferent de tipul de beci pe care îl alegi, trebuie să ai în vedere câteva aspecte extrem de importante: 

  • hidroizolația: pentru a evita umezeala ce se poate transmite și în casă, orice beci ar trebui să fie hidroizolat corespunzător
  • drenajul apei: acest lucru protejează beciul împotriva infiltrării apei 
  • aerisirea: din cauza diferențelor dintre temperatura de sub pământ și cea a aerului se poate forma condensul, așadar ar fi bine să ai în vedere o soluție care să te ajute, precum montarea unui sistem de ventilație. 

Când vine vorba de construirea unui beci, cele mai multe recomandări sunt îndreptate către amplasarea acestuia în subsolul casei, fiind ușor de accesat și protejat. MESTERESTI știe că orice spațiu din casa ta este important și trebuie valorificat, așadar am pregătit o serie de recomandări despre cum poți amenaja acest loc.  

De la subsol la construirea unei crame de vis 

Pe lângă practicitate, beciul poate fi și un spațiu pe care îl poți decora după bunul plac. Dacă ești pasionat de vinuri, sau pur și simplu îți dorești un spațiu de depozitare pentru băuturile de acest tip, amenajarea unei crame în incinta subsolului poate fi soluția pe care o căutai. MESTERESTI e aici să te ajute cu idei și sfaturi pentru a contura un spațiu atât practic, dar și estetic. Dacă alegi să pui la punct o cramă, pe lângă spațiul de depozitare pe care îl câștigi, acest loc poate deveni și un spațiu de relaxare și petrecut timp cu prietenii și familia. Nu uita că detaliile fac diferența, iar piesele de mobilier și decorațiunile pe care le alegi pot schimba total aerul încăperii. 

Produsele MESTERESTI - ajutorul tău în conturarea cramei de vis

Pentru a contura un loc cât mai plăcut, poți integra și tușe personale, iar pe lângă clasicele rafturi pentru depozitarea sticlelor de vin, poți folosi și butoaie de vin din lemn sau mobilier ce să se asorteze cu peisajul pe care vrei să-l conturezi. În acest sens, pe site-ul MESTERESTI găsești o varietate de modele de butoaie din lemn pentru vin, ce conferă o imagine elegantă, dar și clasică. 

De asemenea, pentru a crea un spațiu cât mai relaxant și plăcut pentru serile cu prietenii în care îți dorești să servești un pahar de vin într-un mod poate mai inedit, poți alege să amenajezi un mic bar, o zonă de relaxare, în care poți integra piese de mobilier, o masă deosebită, butoaie de vin pentru decor și chiar fotolii. Totodată, pentru a pune în valoare cât mai bine acest spațiu și frumusețea decorului, poți alege o lustră deosebită, care să se asorteze cu mobilierul ales. MESTERESTI îți pune la dispoziție acest tip de lustră, o găsești chiar aici ➡️ Link lustră rustică 

Designul inedit oferit de această lustră ajută perfect la conturarea imaginii și a spațiului într-un mod cât mai plăcut, integrându-se perfect în tabloul cramei noastre. Montajul se realizează într-un mod simplu, iar materialul din care e realizat produsul este rezistent. 

Aminteam mai sus de butoaiele noastre de vin ce sunt realizate din lemn și au un aspect extrem de plăcut. Ei bine, acest tip de butoi poate fi folosit în acest caz și ca obiect de decor, întregind peisajul cramei noastre. Cu ajutorul lor poți crea un spațiu pentru degustarea vinului sau poate chiar un loc unde invitații pot face fotografii, rămânând astfel cu amintiri. Găsești unul dintre modelele noastre aici, chiar cu o reducere de până la -35% ➡️Link butoi pentru vin din salcâm 

De asemenea, pe MESTERESTI găsești atât o varietate de tipuri de lemn din care sunt confecționate butoaiele, precum lemn de salcâm, lemn de stejar sau dud, cât și varietate în ceea ce privește capacitatea acestora. 

Dacă ești cu adevărat pasionat de vinuri și de producția acestei băuturi, punem la dispoziția ta și o varietate de produse care să te ajute în acest sens. Găsești pe site-ul MESTERESTI diferite accesorii ce îți pot fi de folos precum: zdrobitori de struguri, căzi pentru struguri, cisterne din inox, presă pentru struguri sau diferite accesorii pentru butoaiele pe care ți le-am propus anterior. Le găsești pe toate aici ➡️ Link către categoria de vinificație. Nu uita că o parte dintre aceste produse sunt la reducere pe site-ul MESTERESTI, iar unele dintre ele au și transportul gratuit! 😎

Cheia în realizarea unui spațiu cât mai plăcut este creativitatea. Totuși trebuie să ai în vedere mereu stilul pe care ai ales să-l abordezi. MESTERESTI a propus pentru tine doar piese ce se potrivesc împreună, ce sunt realizate din materiale asemănătoare, care puse una lângă alta, alături de colecția ta de sticle de vin, formează perfect ideea de cramă autentică, elegantă, clasică. Suntem siguri că un astfel de spațiu va fi îndrăgit de invitați, dar poate fi și un bun refugiu pentru tine după o zi încărcată și solicitantă. 

Sfaturi pentru o cramă unde vinul să reziste cât mai mult

În final, avem pentru tine câteva recomandări pentru o cramă în care totul să funcționeze ca pe roate: 

  • Temperatura - trebuie să ai în vedere temperatura aerului, aceasta fiind un factor extrem de important în păstrarea vinului într-un mediu propice. Temperatura ideală este cuprinsă între 8 și 14ºC;
  • Umiditatea - ideal ar fi ca umiditatea din cramă să fie peste 70%, dar să nu fie mai mare de 90%;
  • Reducerea luminii - vinul trebuie să stea cât mai la dos și “ascuns” de lumina soarelui, aceasta afectând calitatea vinului. 

Ne vedem pe mesteresti.ro pentru mai multe produse și idei! 

 

 
← Înapoi la blog

Meșterești